Genç Vekillerden beş yıldızlı final

Anasayfa»Haberler» Genç Vekillerden beş yıldızlı final
Oluşturulma Tarihi: 23.1.2017

Döşemealtı Belediyesi'nin gençlere yönelik ödüllü projesi Döşemealtı Gençlik Meclisi'nin (DÖGEM) 11'nci ve son Meclis Toplantısı, Boğazkent Alva Donna Otel'de gerçekleştirildi.

Ocak dönemi Meclis Başkanı Cafer Uzunoğlu başkanlığında Hande Yalın ve Mustafa Emre Gökoğlu Katip Üyeliği'nde bir araya gelen Genç Vekiller gündem maddelerini görüşüp DÖGEM'in 1 yıllık değerlendirmesinde bulundular. Genç vekiller ayrıca ‘Genç Girişimcilik' konulu eğitim seminerine de katılarak 1 yıl boyunca DÖGEM Akademi bünyesinde verilen kişisel, sosyal ve mesleki gelişim eğitimlerini de tamamlamış oldular.

Döşemealtı'nın gençleri fark yarattı

Eğitim semineri ve Meclis Toplantısı'nın ardından Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Genç Vekiller için özel olarak hazırlanan sertifikalar dağıtıldı. Toplantıya telefonla katılan Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Genç Vekillere Döşemealtı'na kattıkları değerler için teşekkür ederek “Hazırladığınız projeler ve yaptığınız etkinlikler ile Döşemealtı'nda fark yarattınız, fırsat verildiğinde gençlerin neler yapabileceğini gösterdiniz. Güzel işler yaptınız, hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi. Genç vekillerin sertifikalarını Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Cevat Yanar teslim etti.

Döşemealtı'nın ilk genç vekilleri

Döşemealtı'nda yaşayan gençlerden kurulu Döşemealtı Gençlik Meclisi'nin (DÖGEM) 1 yılı geride bıraktı. Gençlerin yerel yönetimlerde söz sahibi olabilmesi amacıyla engelli gençlere pozitif ayrımcılık ve yüzde 50 cinsiyet kotası ile kurulan DÖGEM, kısa sürede adını duyurmuş, Sosyal Demokrat Belediyeler Birliği tarafından Katılım ve Yönetim Ödülü'ne layık görülmüştü.

Sosyal, kültürel ve sanatsal çalışmalar

Şehitler için bir “Şehitler Korusu” oluşturulmasına öncülük eden Döşemealtı'nın Genç Vekilleri, sosyal projeler kapsamında engelli bireylerin sorunlarına dikkat çekmek için ilçe merkezinde yürüyüş düzenledi. DÖGEM Akademi bünyesinde ücretsiz kişisel, sosyal ve eğitim seminerlerine katılma fırsatı bulan genç vekiller, AB Erasmus+ projelerinden yararlandırıldı. Doğa yürüyüşleri ve sportif faaliyetlere de katılan gençlerden Cafer Uzunoğlu, ‘Yörük Kültürü'nü anlatan bir kara kalem sergisi açtı.

Siyasi partilere ziyaret

Yıl boyunca çeşitli kültürel etkinliklere katılan genç vekiller Ankara'ya gidip eski ve yeni Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ziyaret etti. Anıtkabir'de Atatürk'ün mozolesine çiçek bırakıp saygı duruşunda bulunan DÖGEM grubu, TBMM'de Cumhuriyet Halk Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin vekillerine uğradı. Genç Vekiller, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile parti genel merkezinde görüşüp DÖGEM'i ve Döşemealtı'nı anlattılar.

Kararlar aldılar

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ruhuna uygun olarak kurulan DÖGEM, 14-25 yaş arası gençler arasından bağımsız bir komite tarafından seçildi. Kendi yürütme organlarını belirleyen genç vekiller her ay Döşemealtı Belediyesi Meclis Salonu'nda toplanarak gündem maddelerini görüştüler. Aldıkları kararlar Belediye Meclisi'nde tavsiye niteliği taşıdı.