Gençler sordu Başkan Genç cevapladı

Anasayfa»Haberler» Gençler sordu Başkan Genç cevapladı
Oluşturulma Tarihi: 9.1.2017

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Döşemealtılı bir grup gencin organize ettiği toplantıya katılarak bugüne kadar yapılan ve halen devam eden çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Planlı ve programlı çalışıyoruz

İlçe gençleri tarafından organize edilen toplantıya katılan Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, 2014 Nisan ayından bu yana neler yaptıklarını, hangi projeleri hazırlayıp uyguladıklarını anlattı. Yatırımlarla birlikte kurumsallaşmaya yönelik çalışmaların aynı anda başladığını söyleyen Başkan Genç, “İlk 6 ay inanılmaz zor bir süreç yaşadık. Ancak bugün geldiğimiz noktada ilçemize kazandırdığımız ve kazandıracağımız tüm eserler planlı ve programlı çalışmamızın neticesinde ortaya çıkmıştır” dedi.

“32 ayda neler yaptık”

Başkan Turgay Genç, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Arkadaşlar yeni yasa ile birlikte sınırlarımız 224 kilometrekareden 701 kilometrekareye çıktı. Sorumluluğumuz 3 kat arttı. Geride kalan 32 aylık sürede Döşemealtı tarihine geçecek ilkleri yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Kent Meydanı, Müze Cami, Ekolojik Kreş, 400 kilometre yeni yol, 9 mahallemize 10 adet çok amaçlı kapalı pazaryeri, Şehit Mustafa Gürcan Caddesi'nin alt yapısıyla birlikte yenilenmesi, tarihi Evdirhan'ın temizlik ve kazı çalışmaları, parke fabrikasının kurulması, iş makinelerinin yenilenmesi, halk tiyatrosunun kurulması, 1. Lig'de mücadele eden Antalya'nın tek kadın futbol takımı, halen 3 branşta faaliyet gösteren spor kulübümüzün kurulması aklıma ilk gelenlerden bazıları...”

Hastane 10 ayda bitecek

Döşemealtı'nın en büyük ihtiyacı olan tam teşekküllü hastane projesini başlattıklarını hatırlatan Başkan Genç, “Hepinizin bildiği gibi Döşemealtı'nda hastane yoktu. Şimdi biz yapıyoruz. 10 ayda tamamlanacak 75 yataklı hastane ile halkımız kent merkezine gitmekten kurtulacak. Diğer taraftan Oto Galericiler Sitesi'ni bölgemize kazandırıyoruz. Antalya'nın yeni otogarı da ilçemize gelecek. Gençlerimiz için açık-kapalı yüzme havuzlu Gençlik Merkezi'nin ihalesini yaptık. Güneş enerjisinden yararlanmak için özel bir çalışmaya başlıyoruz. Kısacası 2017 yılı bizim yatırım ve kazanım yılı olacak” diye konuştu.

Uyuyan dev, uyandı

Sunumun ardından söz alan Döşemealtı'nın gençleri, “Belediyemizin her alanda yaptığı yatırımları yakından ve ilgi ile takip ediyoruz. Gördüğümüz kadarıyla uyuyan dev uyanmış ve her alanda atağa geçerek çağdaş ve modern bir kent olma yolunda ilerliyor” dedi.