Gençvekiller Hollanda yolcusu

Anasayfa»Haberler» Gençvekiller Hollanda yolcusu
Oluşturulma Tarihi: 6.12.2016

Döşemealtı Belediyesi'nin ilçede yaşayan gençleri yerel yönetimlere dahil etmek, gençlerin sosyal, kültürel alanlarda gelişimine katkı sağlamak amacıyla kurduğu Döşemealtı Genç Vekilleri (DÖGEM) bir yandan eğitim programlarına devam ederken diğer taraftan da Avrupa ülkelerindeki değişim programlarına katılıyor. Döşemealtı'nın 4 gençvekili, Avrupa Birliği Erasmus+ programı kapsamında 'Gençlik Değişim Projesine' katılmak üzere Hollanda'ya gitti. 6-18 Aralık tarihlerinde Hollanda Maasbree kasabasında "Story Of My Life" (Hayatımın Hikayesi) adlı projeye katılacak olan genç vekiller burada başta Döşemealtı olmak üzere ülkemizi temsil edecek.

Avrupalı gençlerle buluşma

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, ilçe gençlerinin kentin yönetiminde söz sahibi olabilmeleri için geliştirdiği Türkiye Büyük Millet Meclisi ruhuna uygun olarak planlanan, hiçbir siyasi partiye ya da güce endeksli olmayan Gençlik Meclisi vekilleri Bulgaristan, Romanya, Hollandalı gençlerin de katılacağı Avrupa Birliği Erasmus+ programı gençlik değişim projesinde hem projeyi hem de yaşadıkları bölgeyi anlatacaklar.

Döşemealtı Belediyesi gençleri destekliyor

Döşemealtı Gençlik Meclisi'nin aldığı her karar Belediye Meclisi'ne tavsiye niteliği taşırken, bugüne kadar yine genç vekillerden Serkan Balcı Hollanda'ya, Hanife Özsoy Estonya'ya gitmişti. Gençvekiller akademi bünyesinde ücretsiz olarak sosyal, kişisel, mesleki eğitimler almayı sürdürüyor. Bugüne kadar seçilen 50 gençvekil, CV oluşturma ve mülakat, vatandaşlık hakları, girişimcilik, kentlilik ve yerel yönetim, liderlik, motivasyon, diksiyon, etkili iletişim becerileri, sosyal medya ve temel işaret dili eğitimi gördü.

Türkiye'yi tanıtacaklar

Hollanda'da Türkiye'yi ve Döşemealtı'nı temsil edecek olan öğrenciler buradaki akranları için hazırlanan hediyeleri de yanlarında götürerek ilçenin tanıtımını yapacak. Döşemealtı Belediye Başkan Yardımcısı Naci Alın ve Kültür Sosyal İşler Müdürü Cevat Yanar tarafından yolcu edilen DÖGEM vekilleri Şerife Amine Mümin, Mustafa Emre Gökoğlu, Şükriye Özer ve Osman Doğan'a başarılar dileyen Naci Alın, “Burada karşılaşacağınız bir çok arkadaşınız Türkiye'yi sizler sayesinde tanıyacak. Bizleri çok iyi tanıtacağınızdan kuşkum yok" dedi.