Gençvekiller İstiklal Marşı'nı seslendirdi

Anasayfa» Haberler» Gençvekiller İstiklal Marşı'nı seslendirdi
Oluşturulma Tarihi: 12.3.2018

Döşemealtı Gençlik Meclisi'nin Gençvekilleri, anlamlı bir projeye daha imza attı. Gençvekiller, İstiklal Marşı'nın kabulünün 97. yıldönümünde ilçenin tarihi, doğal ve kültürel yerleri ile belediyenin vizyon projelerinin hayata geçirildiği alanlarda marşın 10 kıtasını okudu.

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç'in vizyon projeleri arasında yer alan ve ilçe gençlerinin yerel yönetimlerde söz sahibi olması, kent yönetimine katılmaları amacıyla 3 yıl önce kurulan Döşemealtı Gençlik Meclisi (DÖGEM) Gençvekilleri, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla özel bir proje hazırladı.

Gençvekiller, proje kapsamında İstiklal Marşı'nın her bir mısrasını Döşemealtı'nın farklı bir tarihi, doğal ve kültürel mekanında okudular. DÖGEM üyeleri, binlerce yıllık tarihi geçmişe sahip Karain Mağarası, Termessos Antik Kenti; kervansaraylar Evdirhan ve Kırkgözhan; doğal güzellikler Kırkgöz Gölü ve Güver Uçurumu; ilçenin vizyon projeleri Döşemealtı Hastanesi ile Müze Cami gibi alanlarda İstiklal Marşı'nı okudu. Proje için çekimler 1 hafta sürdü.

Proje ile İstiklal Marşı'nın kabulü ile Mehmet Akif'i anarak ilçenin tarihi, doğal ve kültürel zenginliklerini tanıtmayı hedeflediklerini ifade eden Gençvekiller, ortaya çıkan video klibi Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç'e armağan ettiler. Başkan Genç ise gençlere yönelik çalışmaların meyvelerini verdiğini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.