Gençvekiller TBMM’de

Anasayfa»Haberler» Gençvekiller TBMM’de
Oluşturulma Tarihi: 26.7.2017

Döşemealtı Gençlik Meclisi'nin (DÖGEM) 2'inci dönem üyeleri, Ankara'ya giderek Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni gezdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu makamında ziyaret eden genç vekiller, meclis çalışmalarını yerinde gördü.

Döşemealtı Belediyesi tarafından TBMM ruhuna uygun olarak 14-25 yaş arası gençler arasından kurulan ödüllü proje Döşemealtı Gençlik Meclisi'nin 2'nci dönem üyeleri, Ankara'da Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni (TBMM) ziyaret etti. Gençvekilleri, TBMM'de CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara karşıladı. Genç vekillerle bir süre sohbet eden Kara, çalışmaları hakkında bilgi verdi. Genç vekillerin sorularını cevaplayan Kara'ya plaket takdim edildi.

Antalya milletvekilleri karşıladı

Döşemealtı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Cevat Yanar ile DÖGEM Koordinatörü Murat Dinç'in de katıldığı programda gençvekiller, CHP grup toplantısını izledi. Belediyenin yayın organı Döşemealtı Gazetesi'ni dağıtan DÖGEM üyeleri, grup toplantısı öncesi CHP Antalya Milletvekili Devrim Kök ve Mustafa Akaydın'la hatıra fotoğrafı çektirdi. Gençvekiller daha sonra CHP Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel'in konuğu oldu.

Kılıçdaroğlu, gençvekilleri ağırladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu genç vekilleri Meclis'te ağırladı. Gençvekillerle sohbet eden Kılıçdaroğlu, Mescid-i Aksa'da yaşanan olaylarla ilgili bir soruya, “İslam alemi için önemli bir yer. Kim olursa olsun başkasının inancına saygı göstermesi lazım. İsrail'in orantısız güç kullanması Mescid-i Aksa'da ibadeti yasaklaması kabul edilemez” dedi. Gençvekillerin gündeme dair diğer sorularını da yanıtlayan genç vekiller, Kılıçdaroğlu'na plaket takdim etti.

TBMM Başkan Vekili ziyaret edildi

Meclis maratonunda gençvekilleri kabul eden bir diğer isim TBMM Başkan vekili Akif Hamzaçebi oldu. DÖGEM Koordinatörü Murat Dinç, Hamzaçebi'ye Döşemealtı Gençlik Meclisi'ni anlattı. DÖGEM'den övgüyle söz eden Hamzaçabi'ye gençvekiller, plaket takdim edip hatıra fotoğrafı çektirdi.

Baykal, “Döşemealtı emin ellerde”

Ardından gençvekilleri MHP Grup Başkan vekili Erkan Akçay ağırladı. Onlara tavsiyelerde bulunan Akçay, “İyi bir insan ve meslek sahibi olun” tavsiyesinde bulundu. Gençvekillerin bir sonraki durağı Antalya Milletvekili Deniz Baykal oldu. Baykal, Antalya ve Döşemealtı'nın geleceğinin emin ellerde olduğunu söyledi. Genç vekiller günün sonunda CHP Antalya Milletvekili Devrim Kök'ü ziyaret etti.

Gençvekiller, genel kurul çalışmaları nedeniyle Ak Parti'den yalnızca Antalya Milletvekili Mustafa Köse ile ayak üstü görüşme yapabildiler.