Gençvekillerden doğa yürüyüşü

Anasayfa»Haberler» Gençvekillerden doğa yürüyüşü
Oluşturulma Tarihi: 11.10.2016

Döşemealtı'nın gençvekilleri, ilçeye adını veren tarihi Döşemeyol ile Ariassos Antik Kenti'nde doğa yürüyüşü gerçekleştirdi. Gençvekiller, Döşemealtı Doğa Sporları Kulübü (DÖDOKS) rehberliğinde yapılan gezide bölgenin önemli tarihi ve doğal yerlerini öğrendiler.

İlk durak Döşemealtı'nın Üçkapılar'ı Ariassos

Döşemealtı'nın Gençvekilleri, önce Dağbeli ile Akkoç mahalle sınırlarında bulunan Ariassos Antik Kenti'ni gezdi. Kentten ayakta kalan tek yapı olan üç girişli kapıyı ve Ariassos kalıntılarını inceleyen gençvekiller kısa bir molanın ardından buradan ayrıldı.

İlçeye adını veren Döşemeyol'da yürüyüş

Döşemealtı'na adını veren ve Yörüklerin göç yolu olarak kullandığı Döşemeyol'un kuzeyden başladığı yerde kısa bir bilgilendirme alan gençler, yaklaşık 1 saat boyunca yürüyerek Kovanlık Mahallesi'ndeki mola yerine ulaştı. Tarihin ve doğanın keyfini çıkaran gençvekiller, mola yerinde Yörük kültürünün bir parçası olan kıl çadırı kurup, pişi yaptı. Ateşin etrafında oyunlar oynayan gençvekiller gitar çalıp şarkı söyledi.

Sağlıklı yaşama dikkat çektiler

Gençvekiller hafta sonu ayrıca ilçe merkezinde bisiklet turu yaptı. Yapımı tamamlanan ve içinde bisiklet yolunun da bulunduğu Şehit Mustafa Gürcan Caddesi'nde tur atan gençvekiller, ilçede güzel ve kalıcı çalışmalar yapıldığına dikkati çekti.

Gençvekillerin doğa yürüyüşüne Döşemealtı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Cevat Yanar, DÖGEM Proje Danışmanı Murat Dinç ve Döşemealtı Doğa Spor Kulübü (DÖDOSK) üyeleri de katıldı.