Güreşler nefes kesti

Anasayfa»Haberler» Güreşler nefes kesti
Oluşturulma Tarihi: 24.4.2017

Antalya'nın 2017 yılı yağlı güreş sezonu, Döşemealtı'ndan start aldı. Bu yıl 12'ncisi düzenlenen Döşemealtı Güreşleri'ne 56'sı Başpehlivan, 800'ün üzerinde güreşçi katıldı. Kıran kırana geçen müsabakalar sonunda altın kemeri Orhan Okulu kazandı.

Başpehlivan Orhan Okulu

Hafta sonu Antalya'yı etkisi altına alan şiddetli fırtına ve soğuk havaya rağmen Döşemealtı Güreşleri'ne ilgi büyüktü. Türkiye'nin birçok yerinden güreşseverler Döşemealtı'na geldi. Sabah 10.00'da başlayan müsabakalar akşam 20.30'a kadar devam etti. Finalde İsmail Balaban'ı yenen Kırkgöz Döşemealtı Belediye Gençlik ve Spor Kulübü güreşçisi Orhan Okulu, Döşemealtı Güreşleri'nin başpehlivanı oldu. Güreşlerde üçüncülüğü Hamza Köseoğlu ile Serhat Gökmen paylaştı. Başpehlivan Orhan Okulu'nun altın kemerini Belediye Başkanı Turgay Genç ile İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya taktı. Döşemealtı Güreşleri'nin ağalık ihalesini 307 bin lira ile kazanan son 2 yılın Güreş Ağası Osman Ali Avcı, ebedi ağalık unvanı da elde etmiş oldu.

Bu yıl 12'ncisi gerçekleştirilen Geleneksel Döşemealtı Yağlı Pehlivan Güreşlerine 56'sı başpehlivan yaklaşık 800 pehlivan katıldı. Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç'in ev sahipliğinde Yeniköy Stadı'nda düzenlenen müsabakalara, Türkiye'nin dört bir yanından 7 binin üzerinde güreşsever geldi. Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç'in ev sahipliğini yaptığı Döşemealtı Güreşleri'ni çok sayıda milletvekili, kaymakam, belediye başkanları, siyasi partilerin yöneticileri, oda başkanları, iş adamları, kamu kurum temsilcileri, muhtarlar, meclis üyeleri ile Antalya İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ve Döşemealtı İlçe Emniyet Müdürü Hasan Arınç'da izledi.

Ata sporumuza sahip çıkıyoruz

Döşemealtı güreşlerinin her yıl daha büyük ilgi gördüğünü belirten Başkan Turgay Genç, “Ata sporumuzu yaşatmak, gelecek nesillere aktarmak ve güreşseverlere er meydanı heyecanını yaşatmak üzere bu yıl 12'ncisini düzenlediğimiz Döşemealtı Güreşleri, zor hava şartlarına rağmen sporcu, seyirci ve protokol katılımı bakımından başarılı geçti. Başpehlivanlığı kulübümüz sporcusu Orhan Okulu'nun kazanması, ayrıca alt boylardaki güreşçilerimizin gelecek vaat eden performansları göğsümüzü kabarttı. Bu güzel organizasyonu hazırlayan tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ederim” dedi.