"Her mahallede bir eser bırakmak istiyorum"

Anasayfa» Haberler» "Her mahallede bir eser bırakmak istiyorum"
Oluşturulma Tarihi: 18.04.2016
Görüntülenme Sayısı: 1687

Mahalle toplantılarıyla vatandaşların ayağına gitmeyi gelenek haline getiren Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, belediye meclis üyeleri ve belediye bürokratlarıyla birlikte Dağbeli Mahallesi'nde vatandaşların istek ve sorunlarını dinledi.

Döşemealtı Belediyesi'nin düzenlediği Mahalle Toplantıları kapsamında Dağbeli Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya gelen Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, tek tek vatandaşların sorunlarını dinleyip yapılan çalışmaların takipçisi olacağının sözünü verdi. Dağbeli Mahallesinde yapımı tamamlanan pazar yerinde gerçekleşen toplantıya, Başkanı Genç'in yanı sıra, mahalle muhtarı Ali Tat, Dağbeli Koordinasyon Sorumlusu ve Belediye Meclis Üyesi Dr. Mehmet Yalçınkaya, Ilıca Koordinatörü ve Meclis Üyesi Hüseyin Çetinkaya, Belediye Meclis Üyesi Ramazan Bahşi, başkan yardımcısı Naci Alın ve birim müdürleri katıldı.

Her mahalleye eşit hizmet

Her mahalleye eşit hizmet prensibiyle hareket ettiklerini bildiren Başkan Genç, "Mümkün olduğu kadar her mahallemize bir eser bırakmak istiyorum. Seçimlerden önce ayrımcılık yapmayacağımı ve bireysel çıkarlar yerine toplumun çoğunluğuna hizmet götüreceğimin sözünü vermiştim. O sözümün arkasındayım ve bana inanan, güvenen hemşehrilerimin istek ve beklentileri doğrultusunda ekibimle birlikte gece-gündüz çalışıyor, projeler üretiyoruz” sözlerine yer verdi.

Mahalle Toplantısına yoğun ilgi

Mahalle toplantılarının önemine de değinen Başkan Genç, "Mahalle toplantılarını başlatırken istedim ki çalışma arkadaşlarımla birlikte vatandaşımızın ayağına gidip, isteklerini ilk ağızdan öğreneyim. Bugüne kadar yaptığımız tüm mahalle toplantılarına, meclis üyelerim, başkan yardımcılarım ve birim müdürlerimle katıldım ve halkımıza bugüne kadar neler yaptık, bundan sonra neler yapacağımızı anlatıp onların görüşlerini aldık. Şimdi aynı şeyi Dağbeli Mahallemiz de gerçekleştiriyoruz, işini gücünü bırakıp bizlere kapılarını açan kıymetli Dağbeli Mahallemizin sakinlerine teşekkür ederim” dedi.

Dağbeli'ne Yakışan Projeler Üretiyoruz

Dağbeli Mahallesine yönelik tamamlanan ve devam eden çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Turgay Genç, “Çatısı altında toplandığımız pazaryeri ile hem esnafımızı hem de vatandaşımızı yazın sıcaktan, toz-topraktan hem de kışın yağmur ve çamurdan kurtarmış olduk. Planlama yaparken günü kurtarmaya yönelik değil uzun vadeli ve çok amaçlı projelere ağırlık veriyoruz. Haftanın bir günü pazar için kullanılan bu alan diğer günlerde de halkımızın toplanabileceği, düğününü, nişanını, toplantısını mevlüdünü yapabileceği sosyal alan olarak değerlendirebilsin istedik. Öte yandan Dağbeli'ne yakışır nitelikte bir meydanı olması için de alt yapı çalışmalarımız devam ediyor. Hemen yan tarafında da yeni park projemizin inşaatı devam ediyor. Tamamlandığında hemşehrilerimle birlikte asırlık ağaçların altında çayımızı içip sohbet edeceğiz” diye konuştu.

İlçe sınırlarımız 3 kat büyüdü...

Döşemealtı İlçesi'nin geleceğine yönelik yapılan çalışmalar hakkında da açıklamalar yapan Başkan Turgay Genç, “Bilindiği gibi İlçemizin sınırları yeni büyükşehir yasasından sonra 224 km2'den 701 km2'ye yükseldi. Görev sahamız neredeyse 3 kat arttı, buna rağmen minimum maliyetle maksimum hizmet üretmeye çalışıyoruz. 24 Aylık sürede 350 km gibi rekor düzeyde yeni yol açtık. İlçemize yakışan büyük bulvarlar ve çift yönlü yollar açtık halen de devam ediyoruz. Dağbeli, Karaman ve Ilıca mahallelerimize 4 adet çok amaçlı kapalı pazaryeri yaptık. 6 Mahallemize daha aynı nitelikte pazaryeri kazandırmak için ihalemizi yaptık, kısa sürede onlarda tamamlanacak. 2 Milyon yatırımla kendi parke tesisimizi ve atölyelerimizi kurduk. Belediyemizin mali yapısını yeniden düzenleyerek gelir gider dengemizi kurduk. İlçemizin değerine değer katacak 30'un üzerinde vizyon projesi hazırladık ve çoğunun ihalesi tamamlandı” dedi.