HESTOUREX'in yıldızı Döşemealtı

Anasayfa»Haberler» HESTOUREX'in yıldızı Döşemealtı
Oluşturulma Tarihi: 7.4.2017

4 bin ziyaretçiyle kapılarını açan HESTOUREX'de en fazla ilgiyi Döşemealtı Halısı ile Döşemealtı Güreşleri gördü.

Dünya Sağlık Spor Kongre ve Fuarı (HESTOUREX), Antalya Expo Center'da görkemli bir törenle açıldı. Bu yıl ilk kez düzenlenen ve Dışişleri Bakanlığı çatısı altında Ekonomi Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı tarafından desteklenen HESTOUREX, 150 ülkeden 4 bin yabancı satın alma heyetinin katılımıyla kapılarını açtı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, belediye başkanları, turizm, sağlık ve spor dünyasının temsilcilerinin yoğun ilgi gösterdiği fuarda 10 milyar liralık anlaşma sağlanması bekleniyor.

Bakan Çavuşoğlu, Döşemealtı standında

Döşemealtı Belediyesi standına uğrayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu burada bulunan yabancı ziyaretçilerle sohbet etti. Döşemealtı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Cevat Yanar, Bakan Çavuşoğlu'na dünyaca ünlü el dokuması Döşemealtı Halısı hediye etti.

Uluslararası arena gibi

Hemen her milletten ziyaretçinin bulunduğu HESTOUREX'de Döşemealtı Halısı'na Rusya, Ukrayna, Vietnam, Çin, Kazakistan, Türkmenistan, Gürcistan gibi bir çok ülkeden ziyaretçi ilgi gösterdi. Konuklar halı tezgahında hatıra fotoğrafı çektirdi. Uzakdoğulu ziyaretçiler özellikle dev ekrana yansıtılan Döşemealtı güreşlerini mercek altına alıp görevlilerden bilgi aldı.

Döşemealtı Belediyesi Başkan Vekili Ali Acır, ziyaretçilerle tek tek ilgilenirken standa ilgilinin yoğun olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.