İl Koordinasyon Kurulu’nda Döşemealtı tanıtıldı

Anasayfa»Haberler» İl Koordinasyon Kurulu’nda Döşemealtı tanıtıldı
Oluşturulma Tarihi: 26.1.2017

Antalya İl Koordinasyon Kurulu, 2017 yılının ilk toplantısı Vali Yardımcısı Mustafa Özkaynak başkanlığında Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı.

2016 yılı yatırım programında yer alan projelerin Aralık ayı sonu itibariyle genel değerlendirilmesinin yapılmasıyla başlayan toplantıya kaymakamları, belediye başkan yardımcıları ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Yılın ilk koordinasyon kurulu toplantısında Döşemealtı ilçesinin tanıtımının yanı sıra Döşemealtı Belediyesi'nin yatırımları ve hayata geçirilen projeleri anlatıldı.

Önce tarih sonra çalışmalar

İl Koordinasyon Kurulu toplantısında ilk olarak Döşemealtı ilçesinin tarihi, doğal ve kültürünün anlatıldığı tanıtım filmi seyredildi. Antalya'nın parlayan yıldızı olan ve kentin en büyük merkez ilçesi olma özelliğini taşıyan Döşemealtı'nda belediye tarafından hayata geçirilen vizyon projeleri anlatan Başkan Yardımcısı Naci Alın, “İnsanlık tarihi boyunca bir çok medeniyete ev sahipliği yapan ilçemizde tarihimizi modern yatırımlarla gün yüzüne çıkararak halkımıza hizmet etmeye çalışıyoruz” dedi. Döşemealtı Belediyesi'nin vizyon projeleri arasında yer alan Döşemealtı Hastanesi, Kent Meydanları, Oto Galericiler Sitesi, Müze Cami, Ekolojik Kreş, Gençlik Merkezi, Trafik Eğitim Parkı, onlarca temalı park, pazar yerleri, Kırkgöz Doğal Yaşam Alanı gibi tamamlanan ve çalışmaları süren projeleri anlattı.

Kentin sorunlarını da üstleniyoruz

Naci Alın, bölgenin tarihi dokusu ve bakir doğasının korunarak yapılaştığına değinerek, “Kentin yatırım yapılabilecek yaşanabilecek yegane bölgesi Döşemealtı. Burada iklim şartlarından bölgenin doğal dokusuna kadar bir çok avantaj söz konusu. İlçemiz Antalya'nın yeni yaşam ve cazibe merkezi. Turizmden hiç pay almayan bölgemiz hayata geçirdiğimiz projeler sayesinde bu pastadan pay almaya başlayacak. Bunun için kamu kurum ve kuruluşlarıyla ortak çalışmalar yapmamız gerekiyor” dedi.