İlçemizin mağaraları dünya markası olma yolunda

Anasayfa» Haberler» İlçemizin mağaraları dünya markası olma yolunda
Oluşturulma Tarihi: 10.9.2019

Türkiye'de haritası çıkarılmış 3 bin 505 mağaranın 735'inin bulunduğu Antalya'da, mağara turizmine dikkati çekmek amacıyla Döşemealtı sınırlarındaki iki mağaraya Vali Münir Karaloğlu önderliğinde gezi düzenlendi.

Antalya Valiliğince mağaracılık turizminin geliştirilmesi amacıyla kent merkezine yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki ilçemiz sınırlarındaki Kocain Mağarası ile Karain Mağarası'na gezi düzenlendi. Geziye Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Döşemealtı Kaymakamı Cengiz Cantürk, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Mağaracılık Federasyonu Başkanı Bülent Genç, İl Protokolü, Balkan ülkelerinden gelen dağcılar, basın mensupları ile çok sayıda doğasever katıldı.

Mum ışıklarıyla yol güzergahının belirlendiği mağarada, el fenerleri yardımıyla kayalıklardan tırmanılarak gezildi. Türkiye'nin en geniş girişi ve en büyük galerisine sahip mağaradaki milyonlarca yılda oluşmuş sarkıt, dikit ve sütunlar, ziyaretçileri büyüledi. Müzik dinletisi de gerçekleştirilen gezide 15 rehber, mağara hakkında ziyaretçilere bilgi verdi. Heyet daha sonra ilçemiz değerlerinden Karain Mağarası ile Kırkgöz Han Kervansarayı'nda incelemelerde bulundu.