İlkokul öğrencilerine diş sağlığı eğitimi

Anasayfa» Haberler» İlkokul öğrencilerine diş sağlığı eğitimi
Oluşturulma Tarihi: 8.5.2018

Döşemealtı Belediyesi, özellikle kırsal bölgelerdeki ilkokullarda diş sağlığı konusunda eğitim çalışması başlattı. Eğitim sonunda öğrencilere fırça ve diş macunu dağıtıldı.

Döşemealtı Belediyesi halk sağlığına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda diş sağlığı konusunda farkındalığı artırmak için ve köy statüsünden mahalleye dönüşen Killik, Karaveliler, Karataş, Ekşili, Kovanlık, Dağbeli, Kömürcüler ve Yağca'daki ilkokullarda eğitim çalışması başlattı.

İlk eğitim çalışması, Yağca Mahallesi Nursel Ayhan Kadam İlkokulu'nda gerçekleştirildi. Döşemealtı Belediyesi'nde görevli diş hekimi Şenel Günal İltaş, diş sağlığı ve fırçalama yöntemleri konusunda öğrencilere bilgiler verdi, öğrencilerin sorularını cevapladı. Eğitim sonunda öğrencilere diş fırçası ve macun dağıtıldı.