Irak Büyükelçisi Döşemealtı’nda ev bakıyor

Anasayfa»Haberler» Irak Büyükelçisi Döşemealtı’nda ev bakıyor
Oluşturulma Tarihi: 29.11.2017

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Irak Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Dr. Hisham Al Alawi'yi konuk etti. Bir fuara katılmak üzere Antalya Belek'e gelen Büyükelçi Al-Alawi, Döşemealtı'nda ev almak istediğini söyledi.

Döşemealtı sürekli büyüyor

Irak İş Adamları Derneği Genel Başkan Yardımcısı Hikmet Kenan Yozgatlı ile birlikte 2 gündür ilçede ev arayan Al Alawi, Başkan Genç'ten Döşemealtı hakkında bilgi aldı. Yeni bir merkez ilçe olduklarını ve hızlı bir büyüme sürecine girdiklerini anlatan Başkan Genç, “Planlı alanlarda yapılaşma oranımız henüz yüzde 10 seviyelerinde. Şimdiki nüfusumuz 60 bin civarında ancak büyümeye bağlı olarak ön görülen nüfus 600 bin” dedi.

701 kilometrekare ile en büyük merkez ilçe konumunda olduklarını belirten Başkanı Genç, “Organize Sanayi Bölgesi ile kentin sanayi sektörüne ev sahipliği yapıyoruz. Ayrıca Liseler ve Bilim Üniversitesi ile Eğitim vadisiyiz. Yanı sıra tarım arazileri, doğal güzelliklerimiz, kent merkezine oranla ısı ve nem avantajımız bizi farklı kılıyor” diye konuştu.

“Komşu olmak istiyorum”

Irak Büyükelçisi Dr. Hisham Al Alawi ilçe hakkında bilgi aldıktan sonra, “Antalya'dan ev almak istiyorum. Bu nedenle diğer merkez ilçeleri de gezdim. Ancak sizin ilçenize gerçekten hayran kaldım. 2 gündür burada birçok ev baktık. Arkadaşlar beni gezdirirken sizin mimar olduğunuzu söylediler. İlçeyi gördükçe sizi tanımak ve teşekkür etmek istedim. Sanırım buradan ev alarak size komşu olacağım” dedi. Ziyarete Başkan Yardımcısı Naci Alın ve Irak'lı diplomatlar da eşlik ederken Başkan Turgay Genç, Büyükelçi Dr. Hisham Al Alawi'ye Döşemealtı Halısı ve Atatürk büstü hediye etti.