İş adamlarından kadın futbol takımına destek sözü

Anasayfa»Haberler» İş adamlarından kadın futbol takımına destek sözü
Oluşturulma Tarihi: 28.10.2016

Bu yıl Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi verecek Antalya'nın tek kadın futbol takımı 1207 Antalya Döşemealtı Belediyespor'a Döşemealtılı iş adamlarından destek sözü geldi.

Döşemealtı Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (DÖSİAD) geleneksel Perşembe toplantısına Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç ile 1207 Döşemealtı Belediyesi Kadın Futbol Takımı'nın yönetimi ile yabancı futbolcuları katıldı.

Antalya'nın tek kadın futbol takımının 1207 Antalya Döşemealtı Belediyespor olduğunu belirten Kulüp Başkanı Hüseyin Türk, bölgenin imajı ve ailelerin futbola bakışını pozitif yönde etkileyeceğine inandığını söyledi. Türk yaptığı açıklamasında, “Döşemealtı Belediyemiz ile güçlerimizi birleştirdik ve Süper Lig'de mücadele edecek tek kadın futbol takımı olarak sezon hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Hedefimiz kadın futbol takımıyla başkanımızın çizmiş olduğu vizyona katkı koymak ve çıtayı biraz daha yükseltmek. Amerika'da kadın futbolunun geldiği noktanın temelinde bu spora verilen önem yatıyor. Bizler topu sahaya koyduk, onu oynatmak ve ileriye taşımak iş adamlarımızın ve bölge halkının desteğiyle mümkün olacaktır” diye konuştu.

Yönetimiyle birlikte katıldıkları kahvaltıda konuşan Döşemealtı Sanayici ve İşadamları Derneği (DÖSİAD) Başkanı Gültekin Gencer, “Döşemealtı ilçe olduktan sonra kurulmuş ilk sivil toplum kuruluşuyuz. Ekonomik anlamda olduğu kadar sosyal, kültürel, sportif alanlarda da üzerimize düşeni yapıyoruz. Kadın futbol takımının bölgemizde olmasından dolayı gurur duyuyoruz. Maçlarını izlemek üzere sahada olacağız. Destek vermek boynumuzun borcu” dedi.

Döşemealtı'nın çağdaş ve modern yapılaşmasının yanı sıra sosyal belediyecilik anlamında her türlü yeniliği bölgeye getirmeye çalıştıklarını söyleyen Başkan Genç, duyarlılıkları için iş adamlarına teşekkür etti. Genç, şunları söyledi: “Kadın Futbol takımımızı kurarken istedik ki cinsiyet ayrımı yapmadan gençlerimize imkanlar yaratalım. Antalya'nın tek kadın futbol takımı olan 1207 Antalya Döşemealtı Belediyespor'a sahip çıkalım, ailelerimizle maçlara gelip futbolcularımıza destek verelim.”

Toplantıya aynı zamanda Kolombiya Milli Takımı'nın oyuncuları olan Lady Andreade Rodriqez, Carolina Arias, Velasquez Herrera Orianica ve Azerbaycan Milli Takımın'nda oynayan Aysun Alieyeva da katıldı.