İş yeri ruhsatlandırma atağı

Anasayfa» Haberler» İş yeri ruhsatlandırma atağı
Oluşturulma Tarihi: 20.12.2017

İlçe genelinde birçok işletmenin ruhsatsız olduğunu belirleyen Döşemealtı Belediyesi, son 3,5 yılda 447 iş yerine açma ve çalışma ruhsatı verdi.

2014 yılı Mart ayı itibariyle 863 ruhsatlı iş yerinin bulunduğu ilçede, çalışmalarını bu yönde yoğunlaştıran belediye ekipleri, Başkan Turgay Genç'in talimatıyla, faaliyette olmasına rağmen ruhsatı olmayan işletmelerin ruhsatlandırılması çalışmalarına ağırlık verdi. Son 3.5 yılda 447 iş yerine açma ve çalışma ruhsatı verdi. Bu sayede yasal zorunluluk olan kamu disiplini sağlandığı gibi hem belediyenin hem de ilgili kurumların takibi ve kontrolü tesis edildi.

2017'de artış var

2017 yılında 134 işyeri ile 1392 konut ruhsat aldı. Geçen yıl 107 işletmeye ruhsat verilmişti. Bu yıl işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı almak için müracaat eden vatandaşlar, 85 adet bakkal, büfe, berber ruhsatı için talepte bulunurken, ikinci sırada 38 ruhsatla üretim tesisi ve atölyeler, 11 ruhsatla kahvehane gibi umuma açık alanlar yer aldı. Bu yıl açılan 8 işyeri de aynı yıl içinde kapandı.

Yeniköy ilk sırada

Bu yıl ruhsat alan işletme sıralamasında Yeniköy Mahallesi ilk sırada yer aldı. Yeniköy'de 36, Bahçeyaka'da 22, Yeşilbayır'da 15, Altınkale'de 7, Kömürcüler'de 6, Ilıca'da 7, Bademağacı'nda 6 ve Dağbeli'nde 4 işletmeye ruhsat verildi.

1392 konut ruhsatı verildi

Ruhsat Denetim Müdürlüğü'nde bu yıl 1392 konut, 373 ticari alan ile 29 kamu tesisi için ruhsat verildi. 2017'de iskan alan konut sayısı 831 olurken, ticari iskan sayısı 130 oldu. 2016'da ise 1470 konut ruhsatı ile 645 ticari ruhsat verildi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ihalesi gerçekleştirilen Türkiye'nin 10'ncu hipodromunun inşaat ruhsatları, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç tarafından imzalanarak ilgili kurumlara teslim edilmişti.

Kayıt altına almayı hedefliyoruz

Esnafın her zaman yanında olduklarını belirten Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, “Her yeni açılan iş yeri aynı zamanda istihdam anlamına geliyor. Yeni açılan iş yeri sayısı bakımından rakamlar sevindirici. Bunun yanında göreve geldiğimizde ilçe genelinde faaliyette olmasına rağmen bir çok iş yerinin ruhsatının olmadığını belirleyip, çalışma yaptık. Bu anlamda da önemli mesafe kaydettik. Amacımız yasaların zorunlu kıldığı yükümlülükleri yerine getirmektir" dedi.