Kadir Gecesi’nde buluştular

Anasayfa» Haberler» Kadir Gecesi’nde buluştular
Oluşturulma Tarihi: 11.6.2018

Döşemealtı Belediyesi'nin ilk kez düzenlediği Kadir Gecesi Özel Programı'na katılan vatandaşlar, tasavvuf müziği eşliğinde iftarını açtıktan sonra Hacı Ramazan Altun Müze Konseptli Merkez Cami'de sahura kadar dua etti.

DÖŞEMEALTI'NDA İLK

Kadir Gecesi Özel Programı kapsamında Bahçeyaka Mahallesi Kapalı Pazar Yeri'nde Gönül Sofrası kuruldu. Binlerce Döşemealtılıyı bir araya getiren Gönül Sofrası'nda ezanın okunması ile binlerce kişi tasavvuf müziği ve semazen gösterisi eşliğinde iftarını açtı. İftar sofrasına Kaymakam Cengiz Cantürk, kamu kurum müdürleri ve siyasi parti temsilcileri de katıldı. Bir konuşma yapan Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, vatandaşların Kadir Gecesi'ni kutladı. Tutulan oruçların ve edilen duaların kabul olması temennisinde bulunan Başkan Genç, 4 yıllık hizmet döneminde yapılan çalışmalar hakkında kısa bilgiler verdi.

SAHURA KADAR SÜRDÜ

İftarın ardından Kadir Gecesi Özel Programı, Döşemealtı Belediyesi'nce ilçeye kazandırılan Hacı Ramazan Altun Müze Konseptli Merkez Cami'de devam etti. Teravih namazını hep birlikte kılan vatandaşlara cami bahçesinde ikramda bulunuldu. Sahura kadar süren programa katılan vatandaşları tek tek selamlayan başkan Turgay Genç, “Bu özel ve manevi gecenin ülkemize ve İslam alemine hayırlı olmasını, sevgi, kardeşlik ve barış getirmesini dilerim” dedi.

Sahurda ise vatandaşlar için açık büfe kuruldu.