Karabayır Beydağı Yayla Şenlikleri coşkuyla kutlandı

Anasayfa»Haberler» Karabayır Beydağı Yayla Şenlikleri coşkuyla kutlandı
Oluşturulma Tarihi: 3.7.2017

Döşemealtı Belediyesi'nin katkılarıyla ilçenin örf, adet ve geleneklerinin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla düzenlenen Karabayır Beydağı Yayla Şenliklerinin 21'incisi Korkuteli'nin Karabayır Yaylası'nda yapıldı.

Her yıl Temmuz ayının ilk haftası Beydağı eteklerine çıkan Karabayırlılar, bir yandan yüzlerce yıl öncesinden kalma geleneklerini sürdürürken diğer yandan da Antalya'nın kavurucu sıcaklarından uzaklaşmış oluyor. Bu yıl 21'ncisi düzenlenen Karabayır Yayla Şenlikleri 3 gün boyunca devam edecek.

Şenlik alanına kurulan kıl çadırları Türk bayraklarıyla süslendi. Konser ve çeşitli etkinliklerin düzenlendiği Karabayır Yayla Şenliklerine Döşemealtı Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Yörük de katıldı. Şenliğe katılanlara teşekkür eden Yörük, “Geleneklerimizi yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için üzerimize düşeni yapıyoruz. Atalarımızın emanetine sahip çıkmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Döşemealtı Muhtarlar Derneği Başkanı Mümin İnce, Yeşilbayır Mahalle Muhtarı Şükran Karay Taş, Döşemealtı Yağlı Pehlivan Güreşleri Güreş Ağası Osman Ali Avcı, Döşemealtı Belediyesi birim müdürleri, iş adamları ve yüzlerce vatandaşın katıldığı şenliklerde ayrıca şenlik ağası seçildi. 5 kişinin katıldığı ağalık yarışını 30 bin TL ile iş adamı Yılmaz Cebeci kazandı.