Kendi elektriğini üretip %40 tasarruf sağladı

Anasayfa» Haberler» Kendi elektriğini üretip %40 tasarruf sağladı
Oluşturulma Tarihi: 18.12.2018

Döşemealtı merkez kapalı pazar yerinin üzerine kurduğu güneş panelleriyle yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelen Döşemealtı Belediyesi, bu yıl 11 ayda toplam 1178 Mwh elektrik üretti. Üretilen enerji belediye hizmet binaları, pazar yerleri, parklar ve park sondajlarında kullanırken, yüzde 40'a varan oranda tasarruf sağlandı.

Antalya'da ilk kez çatı üzeri güneş enerji sistemini hayata geçiren Döşemealtı Belediyesi, diğer belediyeler ve kurumlara örnek oldu. 1 milyon avroluk yatırımla Bahçeyaka Mahallesi'ndeki pazar yerinin çatısına yerleştirilen güneş panelleri sayesinde, çevre dostu yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelen Döşemealtı Belediyesi, bu yıl 11 ayda 1178 Mwh elektrik üretti.

Belediye tesislerinde kullanılıyor

Güneşten elde edilen elektrik belediye tesisleri, hizmet binaları, pazar yerleri, park aydınlatmaları ile park sondajlarında kullanılıyor. Aktif 190 abonesi bulunan Döşemealtı Belediyesi'nin, kullanıma bağlı olarak aylık ortalama 200 bin lira olan elektrik kullanım bedelinin 60 ile 70 bin liralık kısmı buradan karşılanıyor. Böylelikle yüzde 40'a varan oranda tasarruf sağlanıyor.

Çevreci, örnek proje

Kapalı pazar yeri çatısına yerleştirilen güneş panelleri sayesinde çevreye zarar vermeden enerji ürettiklerinin altını çizen Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, "Belediyemiz hizmet binalarının ihtiyacını karşılamak üzere hayata geçirdiğimiz günlük 760 Kw enerji üretim kapasitesine sahip güneş panelleriyle belediye bütçesine katkı sağlıyoruz" dedi.