“Kent Bilgi Sistemi” çalışmaları başladı

Anasayfa»Haberler» “Kent Bilgi Sistemi” çalışmaları başladı
Oluşturulma Tarihi: 10.10.2016

Döşemealtı Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, "Kent Bilgi Sistemi" veri tabanını oluşturmak için mahalle, cadde ve sokaklarda levha yerleştirme çalışmalarına başladı.

İlk etapta ilçe merkezinde bulunan merkez mahallelerde çalışma yapan numarataj servisi ekipleri, bulvar, cadde ve sokaklarda eksik levhaların tespitlerini yaptı. Yapılan incelemeler neticesinde hazırlanan 2 bin 500 tabelanın uygulanmasına başlandı.

İlk çalışma merkez mahallelerde

Döşemealtı'nda bulunan 32 mahallede eksik olan cadde ve sokak levhalarının konulması ile yeni açılan yol, bulvar, cadde ve sokakların numaralandırılmasının ardından levhalar yerleştiriliyor. Alt yapısı tamamlandıktan hemen sonra başlayan çalışmalar sonucunda; Yeniköy, Altınkale, Bahçeyaka, Yeşilbayır, Çığlık, Yalınlı, Karaman, Tomalar, Çıplaklı, Nebiler, Ortamahalle, Düzlerçamı, Aydınlar ve Ayanlar yerleşkelerine 2 bin 500 sokak levhası konuldu.

Adresler kolaylıkla bulunacak

Kent Bilgi Sistemi'ni, köy statüsünü kaybederek mahalle olan bölgelerde önümüzdeki haftalardan itibaren uygulayacaklarını Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, “Numarataj servisimiz çalışmalarına devam ediyor. Kent Bilgi Sistemi ilçenin tamamına uygulanacak. Çağdaş ve modern kentlerde olduğu gibi ilçemizde de herkes aradığı adresi bu çalışma neticesinde kolaylıkla bulabilecek. Belediyemiz için de önemli bir veri tabanının alt yapısı hazırlanmış olacak” dedi.