Killik’te parke yol sevinci

Anasayfa»Haberler» Killik’te parke yol sevinci
Oluşturulma Tarihi: 19.12.2016

Döşemealtı Belediyesi'nin, köy statüsünden mahalleye dönüştürülen uzak yerleşim alanlarında başlattığı yatırım hamlesi sürüyor. Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Killik Mahallesi'nde başta okul bahçesi olmak üzere ulaşımın zor olduğu yerlere parke yollar yapıyor.

Killik Mahallesi'nin farklı noktalarına bu güne kadar 8 bin 500 metrekare parke taşı, 3 bin 500 metrekare de bordür taşı döşendi. İkinci etap çalışmalarının sürdüğü mahallede vatandaşların aile kabristanına rahat ulaşımı için yol düzenlemesi yapılıyor. 5 metre genişliğinde ve 1 kilometre uzunluğundaki mezarlık yoluna 5 bin metrekare parke taşı, 2 bin metre de bordür taşı döşenecek.

Yıllarca hizmet alamadığı için sorun yumağı haline gelen Killik Mahallesinde halkın acil talebi üzerine yol çalışmalarına öncelik verildi. Öğrenci, veli ve öğretmenlerin isteği doğrultusunda Killik İlkokulu'nun bahçesine 500 metrekare parke taşı döşendi.

Killik Mahallesi'ne kazandırılan 10 kilometrelik yeni yolun tamamının parke taşı ile kaplanacağını söyleyen Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, “Daha önce açmış olduğumuz yolları kendi parke tesisimizde ürettiğimiz kilit taşlarıyla Killik Mahallemizin yol sorununu çözüyoruz. Çocuklarımız tozun toprağın içinde çamurlu yollarda yürümek zorunda kalmayacak” dedi.

Killik Mahallesi sakinleri ise çalışmalardan duyduğu memnuniyeti şöyle dile getiriyor.

Ceyhan Altaç: Biz bu yollarda toz toprak çamur içerisinde gelip gidiyorduk. Yağmurda karda kışta... Şimdi yolumuz çok güzel oldu. En azından çocuklarımız okula rahat gelip gidecek.

Belizar Toprak

Belizar Toprak: Biz daha önce bu yoldan eşekle geçiyorduk. Yol bozuktu. Şimdi çok güzel oldu.

Ali Toprak: Ben 64 yaşındayım. Bu yoldan hep eşek sırtında geçiyorduk. Su yok, yol yok. Şu Döşemealtına Turgay başkanımız geldi geleli neler yapıldı neler. Pazarlar, yollar yapılıyor. Başkan çalışıyor. Bize de çalışan adam lazım. Çocuklarımız yoldan sudan geçemiyordu. Şimdi halimize çok şükürler olsun. Başkanımız sayesinde bu günlere geldik. Bir cenazemiz bir hastamız olsa bu yollar çok zordu. Annemizi 300 metre ileriye kilim içerisinde taşıyıp hastaneye götürdük. Şimdi Allaha Şükür yolumuz oldu.

Kamile Topak: Başkanım sağolsun yolumuzu yaptırıyor. Çok iyi hizmet. Çok teşekkür ederiz.