Kırkpınar için kampa girdiler

Anasayfa»Haberler» Kırkpınar için kampa girdiler
Oluşturulma Tarihi: 14.6.2017

Kırkgöz Döşemealtı Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Güreş Takımı, Temmuz ayında yapılacak 656'ncı Tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri öncesi kampa girdi. Takım, Döşemealtı'nda ve Korkuteli'nde 20 gün sürecek iki ayrı kamp programının ardından Edirne'ye giderek 10 günlük bir kamp daha yapacak.

Antrenör Kemal Yıldız yönetimindeki başpehlivanlar Orhan Okulu, İsmail Koç, Serkan Serttürk, Ali Altun, Okan Acar, Mustafa Okulu ve Bilal Kıvrak'ın yanı sıra, Döşemealtı Belediyesi Güreş Takımı'nın yeni transferi Hüseyin Gümüşalan, kampın ilk yağlı antrenmanını Yeniköy Stadı'nda gerçekleştirdiler.

Neşe kaynağı Orhan Okulu

Kırkpınar öncesi hazırlık kampına giren Kırkgöz Döşemealtı Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Güreş Takımı sabah saatlerinde ilk yağlı antrenmana çıktı. Başpehlivan Orhan Okulu, antrenman öncesi çim biçme aracına binerek saha içinde tur attı. Bir ara hocası Kemal Yılmaz'ı da yanına alan Başpehlivan Okulu yaptığı şakalarla takım arkadaşlarının neşe kaynağı oldu.

Antrenmanlar maç havasında

Kampın ilk yağlı antrenmanı yaklaşık 2 saat sürdü. Formda oldukları gözlenen pehlivanlar 1 saate yakın süren güreşti. Orhan Okulu ile İsmail Koç'un yaptığı ve 55 dakika süren güreşin kazananı Okulu olurken, Serkan Serttürk yeni takım arkadaşı başaltı pehlivanı Hüseyin Gümüşalan ile 40 dakika güreş tuttu. Güreşlerin ardından taktik ağırlıklı çalışan pehlivanlar aşırı sıcaklar nedeniyle zaman zaman zor anlar yaşadı. Saha sulamada kullanılan fıskiyenin altına giren İsmail Koç burada serinlemeye çalıştı.

Güreş ağası, pehlivanları yalnız bırakmadı

Döşemealtı Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde 3 yıl üst üste ağalık ihalesini kazanarak altın kemerin sahibi olan iş adamı Osman Ali Avcı da takımın antrenmanını izledi. Döşemealtı'nda her zaman güreşin ve güreşçilerin yanında olduğunu söyleyen Avcı, “Kırkpınar öncesi son kamp, Pehlivanların formları çok iyi durumda. Sporcularımıza her türlü desteği vermekten mutluluk duyuyorum” diye konuştu.

Okulu: Hedef altın kemer

2015 Kırkpınar birincisi Orhan Okulu, “Kadromuz yeni transferlerle güçleniyor. Çok iddialı bir takım olduk. Başpehlivanlar İsmail Koç, Serkan Serttürk, Ali Altun, başaltında Hüseyin Gümüşalan, Mustafa Okulu ve Okan Acar, antrenörümüz Kemal Yılmaz nezaretinde yoğun bir antrenman programı uyguluyor. Şu an tek hedefimiz Edirne'den altın kemeri Döşemealtı'na getirmek. İlçemize bu sevinci yaşatmak istiyoruz ve bunu başaracak güçteyiz” dedi.

Antrenör Kemal Yılmaz ise “Takıma yeni katılan Hüseyin Gümüşalan ile birlikte çok güçlü bir ekip olduk. Başpehlivanlarımızın hepsi altın kemer için mücadele edecek. Başaltında ise birincilik alacak bir kadromuz var. Alt boylarla birlikte bu yıl Kırkpınar'a Döşemealtı damgasını vuracağız” diye konuştu.

Er meydanlarının ikiz kuleleri!

Kırkgöz Döşemealtı Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Güreş Takımı kadrosuna sezon başında katılan 1 metre 96 santim boyundaki Başpehlivan İsmail Koç ile önceki gün 1 yıllık sözleşme yaparak kadroya dahil olan 2 metre boyundaki Başaltı Pehlivanı Hüseyin Gümüşalan, er meydanlarının en uzun boylu pehlivanları arasında yer alıyor.