Kovanlık Mahallesi’nin ilk meydan ve pazaryeri açıldı

Anasayfa»Haberler» Kovanlık Mahallesi’nin ilk meydan ve pazaryeri açıldı
Oluşturulma Tarihi: 14.10.2016

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Kovanlık Mahallesi'nde kısa süre önce yapımına başlanan çok amaçlı kapalı pazar yeri, kent meydanı ve çocuk parkını hizmete açtı. Yaklaşık 250 bin liraya mal olan yatırımları inceleyen Başkan Genç, “Kapalı pazaryeri ile hem esnafımız hem de vatandaşımız yazın sıcağından kışın yağmur-çamurundan kurtulmuş oldu. Ayrıca mahallemizin ilk meydanını da tamamladık” dedi.

Her mahalleye en az bir yatırım

Göreve gelmesinin ardından her mahalleye en az bir yatırım yapma sözü veren Başkan Genç, Kovanlık Mahallesi'nde yapımı tamamlanan çok amaçlı pazaryeri, meydan ve çocuk parkını hizmete açtı. Belediye Meclis Üyeleri, Döşemealtı Muhtarlar Derneği Başkanı Mümin İnce, Kovanlık Mahalle Muhtarı Bekir Şimşek, Karataş Mahalle Muhtarı Abdi Yaraşçı ve vatandaşlarla birlikte mahalleyi dolaşan Başkan Genç, ev ziyaretleri yaptı.

Halkımızın mutluluğu bizim gurur kaynağımız

Kovanlık Mahallesi'nin pazarında esnafla ve alışveriş yapan vatandaşlarla sohbet eden Başkan Genç, çok amaçlı kapalı pazar yerinin düğün, mevlit gibi özel günlerde kullanılması için yapılan mutfağını da inceledi. Başkan Genç daha sonra mahalle muhtarları ve vatandaşlarla birlikte 10 bin 28 metrekare parke taşı döşenerek yapılan kent meydanı ve çocuk parkını gezdi. Genç, “Mahallelerimize yönelik alt ve üst yapı çalışmalarımız devam ediyor. Kovanlık'ın en önemli ihtiyaçlarından olan kapalı pazar yerini, meydanını ve çocuk parkını hizmete açtık. Bugün ziyaret ettiğimiz esnafımız da mahalle sakinlerimiz de yapılan çalışmalar nedeniyle bize teşekkür ediyor. Onların mutluluğu bizlerin gurur kaynağı oluyor” dedi.

Hasta ve yaşlıları evlerinde ziyaret etti

Belediye Başkanı Turgay Genç daha sonra mahallede ev ziyaretlerinde bulundu, hasta ve yaşlıların sorunlarını dinledi. Mahallenin ileri gelenlerinden Şükrü Paşa Yıldız, Teslime Pehlivan ve Halil Yavaş'ı evlerinde ziyaret eden Başkan Genç, “Büyüklerimizi hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız” dedi.

Pazar esnafı ve vatandaşların görüşleri:

Gülsüm Yılmaz (74): Yazın sıcak, toz toprak oluyordu buralar. Kışın çamur içindeydik. Ama şimdi böyle bir pazar yeri ve büyük bir meydan yaptılar. Kendi ürünlerimizi satma imkanı buluyoruz. Biz burada doğup büyüdük. Hiç bu kadar güzel hizmet gelmemişti. Düğünümüzü mevlidimizi kapalı pazar yerinde yapabileceğiz. Mutfağında yemeğimizi çayımızı yapıp misafirlerimize ikram edebileceğiz.

Emine Irmak (80): Pazar yaptılar, yol yaptılar. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Eskiden köydü buralar, şimdi büyüyor. Çok memnun oluyoruz.

Nazmiye Sakar (73): Turgay Genç başkanımızdan Allah razı olsun. Yollarımızı, parklarımızı yaptı. Önceleri yıkık döküktü buralar. Viraneydi. Eski bir değirmen vardı. Ama şimdi sanki Antalya'nın içi gibi. Pazarımız oldu. Meydanımız oldu. Herkes çok sağ olsun.

İsmail Altun (90): Köyümüz kocaman bir şehir gibi oldu. Pazar yanımızda evimiz hemen burada. Allah Başkan Turgay oğlumuzdan razı olsun.

Ümit Akbaba: Yıllardır pazarcılık yapıyoruz. Yol üzerinde arabaların arasında ürünlerimizi satmaya çalışıyorduk. Döşemealtı'nın hemen her mahallesinde kapalı modern pazarlar yapılıyor. Bizler çok memnunuz. Müşterilerimiz de mutlu. Başkanımız ve tüm çalışanlarına teşekkür ederiz.