Memurlardan sonra işçiler de imzaladı

Anasayfa»Haberler» Memurlardan sonra işçiler de imzaladı
Oluşturulma Tarihi: 26.1.2017

Döşemealtı Belediyesi, 140 memur ve sözleşmeli memuru ilgilendiren toplu iş sözleşmesi imza töreninin ardından 120 işçi için de DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası'yla masaya oturdu.

Belediye fuaye salonunda düzenlenen toplu iş sözleşmesi imza törenine Belediye Başkanı Turgay Genç, Genel İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan ile Genel İş Antalya Şube Başkanı ve DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi Cemal Aybar katıldı.

Sosyal haklar ön planda

Memurlarda olduğu gibi işçileri ilgilendiren toplu iş sözleşmesinde de yüzde 25 ila yüzde 40 arasında artış yapılırken, işçilere bayramlarda ve resmi tatillerde ikramiye, yakacak yardımı, yazlık ve kışlık olmak üzere iki kez giyecek yardımı, doğum, cenaze gibi durumlarda izin ve bir sözleşme tutarı ikramiye, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde kadın personele ücretli izin, eşine şiddet uygulayan personelin toplu iş sözleşme parasını eşinin adına yatırma, eğitim yardımı ve engelliler gününe özel engelli personele ve engelli yakını bulunan personele bir sözleşme tutarı ikramiye verilmesi kararlaştırıldı.

“Mesai arkadaşlarımın benden farkı yok”

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, “Hiç bir mesai arkadaşımın kendimden bir farkı yok. Gönül ister ki Türkiye'nin en üst düzeyinde çalışma imkanı sağlayalım. En büyük hedefim çalışanın hakkının son kuruşuna kadar vermek. Göreve geldiğimiz günden bu yana maaş ve diğer hakların düzenli olarak ödenmesini sağlamak oldu. Çünkü biz hizmet ediyoruz. Birlikte halkımız için görev yapıyoruz. İlçemiz sizlerin sayesinde çok daha modern bir hale geldi. Çalışanın kafası ne kadar rahat olursa vereceği hizmette o denli kaliteli ve iyi olur. Sizler benim mesai arkadaşımsınız. Sözleşmemiz hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

“Emekçi dostu Genç Başkan”

Genel İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan ise “Toplu sözleşmede emeği geçen herkese özellikle de emek dostu Belediye Başkanı Turgay Genç'e çok teşekkür etmek istiyorum. Zor bir süreçten geçiyoruz ancak halka hizmet kutsal bir görevdir. Sizler son derece kutsal bir görev yapıyorsunuz ve Belediye Başkanınızda sizlerin emeğinin karşılığını almanız için tüm şartları zorluyor. Dünyaya, hayata bakış açımız farklı olabilir. Ama alın terimizle emeğimizle demokrasiye emeğimize ve ekmeğimize sahip çıkacağız. Biz de sendika olarak demokrasi için sizlerin emeğinin karşılığının alınması için elimizden geleni yapacağız. Üyelerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Türkiye şartlarının üzerinde

Genel İş Antalya Şube Başkanı Cemal Aybar ise, “Geçmiş dönemlerden kalan ikramiyeleriniz ve haklarınız vardı. Belediye Başkanı Turgay Genç öncelikle bu hakların ödenmesini sağladı. Kıdem ve ihbar tazminatlarınız yükseltildi. Türkiye şartlarının üzerinde bir toplu sözleşmeye imza atan Başkan Turgay Genç'e sonsuz teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Emeği geçenlere teşekkür ederim” diye konuştu.

Sözleşme imza töreninin ardından Genel Başkan Çalışkan, Belediye Başkanı Turgay Genç'e teşekkür plaketi verdi.