Minik yüreklerde Kızılay sevgisi

Anasayfa» Haberler» Minik yüreklerde Kızılay sevgisi
Oluşturulma Tarihi: 2.11.2018

Döşemealtı Belediyesi bünyesindeki Ekolojik Kreş'in çocukları, Kızılay Haftası'nda gerçekleştirdikleri canlandırma ile renkli görüntüler oluşturdu.

Döşemealtı Belediyesi Ekolojik Kreşi, her yıl 29 Ekim - 4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası ile ilgili çok özel bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte, minikler hazırladığı deprem tatbikatı senaryolu drama ile Kızılay'ın ne anlama geldiği öğrenildi. Kreş öğrencileri, bir afet sonrası yaşananları, Kızılay'ın yardıma gelişini, yaralı ve doktorları canlandırdı.

DEPREM SENARYOSU

Senaryo gereği, yaşanan deprem sonrası bir çok ev yıkılıyor, onlarca kişi yaralanıyor ve bir çok insan sokakta kalıyor. Afet sonrası bölgeye gelen Kızılay, yardım çadırlarını kuruyor. Doktorlar da yaralılara tıbbi müdahale gerçekleştiriyor. Diğer yandan halka sıcak yemek dağıtıyor.

Kreş yetkilileri, etkinliği yapmaktaki amaçlarının, Kızılay'ın herkesin ihtiyacı olan bir yardım kuruluşu olduğu bilincini aktarmak olduğunu söyledi.