Muhtarlardan projelere tam not

Anasayfa»Haberler» Muhtarlardan projelere tam not
Oluşturulma Tarihi: 17.11.2016

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Türkiye Muhtarlar Federasyonu Antalya Şubesi üyesi ve Muratpaşa ilçe muhtarlarını ağırladı.

Muhtarların yerel yönetimlerdeki önemine değinen Başkan Genç, “İlçemizin yaşam kalitesinin yükselmesinde muhtarlarla diyalog çok önemli. Bu nedenle onların dilekleri için kapımız her zaman açık. Hatta biz Belediye binamızda muhtarlarımız için bir oda bile oluşturduk. İlçemiz mahalle muhtarlarıyla büyük bir koordine içerisinde çalışmaya gayret ediyoruz " dedi.

Turgay Başkan'la çalışmak ayrıcalık

Türkiye Muhtarlar Derneği Antalya Şube Başkanı Mustafa Yılmaz, Muratpaşa Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Akcan ve beraberindeki 22 mahalle muhtarı, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç'i makamında ziyaret etti. Başkan Genç muhtarlara projeleri hakkında bilgiler verirken, Muhtarlar Federasyonu Antalya Şube Başkanı Mustafa Yılmaz, “Belediye başkanımızın projelerini yakından takip ediyoruz. Kendisi daha önce bir köy görünümünde olan ilçeyi kentin en modern yaşam merkezi haline getiriyor. Güzel havası ve tarihi dokusuyla Döşemealtı ilçesini seviyoruz. Burada muhtarlarla olan yakın ilişkilerin de bilincindeyiz. Turgay Genç başkan ile çalışmak buradaki muhtar arkadaşlarımız için ayrılacak" diye konuştu.

Döşemealtı, yaşanacak bir bölge

Göreve geldiklerinden bu yana yaklaşık 365 kilometre yeni yol açtıklarına değinen Başkan Turgay Genç, şöyle konuştu: "Biliyorsunuz ki ilçemiz yeni gelişmekte olan bir bölge. Şu an nüfus olarak çok az olsak bile Antalya'nın en büyük merkez ilçesi konumundayız. İnsanlar burayı yaşamak için tercih ediyor. Biz de yaptığımız projeler ile ilçeyi çok daha yaşanılabilir bir yer haline getirmeye çalışıyoruz. ‘Yol medeniyettir' sözünden hareketle planlı bütün yolları açmak için kolları sıvadık. Kısa sürede 365 kilometre yeni yol yaptık. İlçemizin en büyük eksikliklerinden birisi olan hastane sorununu da çözüyoruz. Sokak aralarına kurulan yağmur, çamur, toz toprak içerisinde satış yapan esnafı modern çok amaçlı kapalı pazar yerlerine taşıyoruz. Her mahallemize kalıcı eserler bırakacağız. Aynı zamanda sosyal belediyecilik ilkeleri kapsamında tarihimize, sanata ve spora da destek oluyoruz. İlçemizin ilk halk tiyatrosunu seyirciyle buluşturduk. Sporda ise 11 farklı branşta gençlerimizi yetiştiriyoruz. Ata sporumuz güreş ve şampiyonluk hedefi ile yola çıktığımız kadın futbol takımımız ilçemizin ve kentimizin gururu."