Müze konseptli cami ibadete açıldı

Anasayfa» Haberler» Müze konseptli cami ibadete açıldı
Oluşturulma Tarihi: 14.5.2018

Döşemealtı Belediyesi tarafından projelendirilen ve Türkiye'nin ilk müze konseptli merkez camisi olan Hacı Ramazan Altun Merkez Cami ibadete açıldı.

Döşemealtı Hacı Ramazan Altun Müze Konseptli Merkez Cami, özellikleri itibariyle ilçenin ilk 4 minareli merkez camisi olmasının yanı sıra, Selçuklu ve Osmanlı dönemi ile günümüz mimarisinin bir kompozisyon içerisinde uygulandığı Türkiye çapında örnek bir eser. Temeli devlet-vatandaş işbirliğiyle atılan daha sonra inşaatı Döşemealtı Belediyesi'ne devredilen 2 bin 500 kişilik cami ibadete açıldığı ilk gün vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, açılışa gelen ilçe protokolüne ve vatandaşlara bilgi verdi.

Döşemealtı'na önemli bir eser daha kazandırmanın mutluluğunu yaşadığını söyleyen Başkan Genç, “Kent kültürünü yaşatan simgeler vardır, Avrupa'da meydanlar, kiliseler, katedraller var. Ülkemizde de camilerimiz ve meydanlarımız ön plandadır. Biz de ilçemizin simgesi olması amacıyla Müze Konseptli Merkez Cami'yi projelendirip hizmete açtık. Bu camiye gelenler geçmişin izlerini görebilecekleri gibi günümüz mimarisinin en güzel örnekleriyle karşılaşacaklar. 2014 yerel seçimlerinden önce söz verdiğimiz Kent Meydanı'ndan sonra şimdi de merkez camimizi ilçemize kazandırmış olduk” dedi.

Hacı Ramazan Altun Müze Konseptli Merkez Cami'nin;

• Avlusundaki 3 girişli tek parçalı kapı, İstanbul Süleymaniye Cami'den,

• Ana giriş kapısı Osmanlı İmparatorluğu'nun ilk başkenti Bursa'daki Yeşil Cami'den,

• Pencereler Bursa Yeşil Cami'den,

• Mihrabı, Edirne'deki Selimiye Cami'den,

• Minber Ayasofya Cami'den,

• Kürsü Edirne Eski Cami'den,

• Yan giriş kapıları ise Bursa Eski Cami, İstanbul Süleymaniye Cami ve İstanbul Yeni Cami'den örnek alındı.