Nar cennetine pazar yeri ve meydan

Anasayfa» Haberler» Nar cennetine pazar yeri ve meydan
Oluşturulma Tarihi: 9.02.2017
Görüntülenme Sayısı: 1529

Döşemealtı Çığlık-Orta Mahalle'de devam eden Kent Meydanı ve Çok Amaçlı Kapalı Pazar Yeri inşaatı yüzde 90 oranında tamamlandı. Döşemealtı Belediyesi tarafından toplam 6 bin 472 metrekare alan üzerine yaptırılan her iki proje önümüzdeki günlerde hizmet vermeye başlayacak.

Çevre düzenlemesi yapılıyor

Döşemealtı Belediyesi'nin 32 mahalleye yönelik alt ve üst yapı yatırımları aralıksız devam ediyor. Son yasa ile beldeden mahalleye dönüştürülen Çığlık-Orta Mahalle'de yapımına kısa süre önce başlanan Çok Amaçlı Kapalı Pazar Yeri ve Kent Meydanı projesi bitme aşamasına geldi.

Çığlık'ta bir ilk

Başta Orta Mahalle olmak üzere Çığlık'ın tamamına hizmet verecek olan Kapalı Pazar Yeri, toplam 1.050 metrekare alan üzerine kuruldu. 50 esnafın tezgah kurabileceği pazar yeri, haftanın diğer günlerinde bölge halkının düğün, nişan, mevlit ve benzeri organizasyonlarına ev sahipliği yapabilecek. Pazar yeri içinde mutfak, idari bölüm ile bay ve bayan tuvaleti de mevcut.

Sosyal yaşam alanı

Pazar yerinin yan tarafına yapılan Çığlık Meydanı ise mahalle sakinlerinin talepleri doğrultusunda projelendirildi. İçinde 8 ayrı dükkan, 1 büfe, çocuk oyun alanları, dinlenme ve gezi alanları ve spor aletlerinin bulunduğu meydan, ailelerin özellikle yaz aylarında bir araya gelip keyifli vakit geçirebilecekleri sosyal yaşam noktası olacak.