Nar Festivali coşkusu

Anasayfa» Haberler» Nar Festivali coşkusu
Oluşturulma Tarihi: 25.09.2017
Görüntülenme Sayısı: 1782

Döşemealtı Belediyesi geleneksel Nar Festivali, ilçenin tarımsal değeri narın üretim üssü Çığlık'ta gerçekleştirildi. En iyi nar üreticilerine ödülleri verilirken Can Afacan ve Ayşe Dinçer konseri festivale katılan binlerce kişiye unutulmaz bir gece yaşattı.

Döşemealtı Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Döşemealtı Nar Festivali, Çığlık Stadı'nda gerçekleştirildi. Bölgenin tarımsal değeri narın tanıtılması, sezon öncesi nar üreticilerine moral verilmesi amacıyla hasat öncesi yapılan festivale Cumhuriyet Halk Partisi'nden İl Başkanı Mustafa Erdem, İlçe Başkanı Zekeriya Altun, Gençlik Kolları Başkanı Musa Gül ve belediye meclis üyeleri; MHP İlçe Başkanı Zeki Öner Özgöçer, mahalle muhtarları ve binlerce vatandaş katıldı. Belediye Başkanı Turgay Genç, protokol üyelerini ve vatandaşları selamladı.

Festivalde ilk olarak Antalya'da kendine has tarzı ile uzun yıllardır büyük bir hayran kitlesini peşinden sürükleyen Can Afacan sahne aldı. Afacan'ın şarkılarına vatandaşlar coşkuyla eşlik etti. Ardından Tarım İlçe Müdürlüğü bünyesinde kurulan komisyon ile en iyi nar üreticisi seçilen Mehmet Demir, Muzaffer Kaya ve Mehmet Kayalı'ya ödülleri verildi. Başarılı üreticiler tarımsal gübre ve kupa ile ödüllendirildi.

Ödül töreninin ardından vatandaşlara seslenen Başkan Turgay Genç, nar üreticilerinin emeklerinin karşılığını almalarını diledi. Bugüne kadar yaptıkları ve yapmaya hazırlandıkları projeleri anlatan Genç, “Bütün şehir yasası olarak da bilinen yasa ile sınırlarımız 3 kat büyüdü. Beraberinde hizmet sahamız da büyüdüğü için yaklaşık 6 milyon lira yatırımla yeni iş makinaları aldık. 500 kilometrenin üzerinde yeni yol açtık. 850 bin metrekare asfalt döşedik. Mahallerimize 32 park yaptık. 12 mahalleye 13 kapalı pazar yeri kazandırdık. 120 öğrenci kapasiteli ekolojik kreşi hizmete açıyoruz. 2 bin 500 kişilik Müze Cami ve ilçenin en büyük ihtiyacı olan Döşemealtı Hastanesi'nin inşaatı sürüyor” dedi. Narın tanıtılması için her platformda yer aldıklarını belirten Başkan Genç, festivalle hasat öncesi nar üreticileriyle bir araya gelerek moral ve destek vermek istediklerini söyledi.

Daha sonra sahnelerin sevilen sesi Ayşe Dinçer, bir konser verdi. Birbirinden güzel eserlerini seslendiren Dinçer'e Döşemealtılılar oynayarak eşlik etti. Sahneden inerek vatandaşların arasında eserlerini seslendiren Dinçer'le fotoğraf çektirmek isteyenler birbiriyle yarıştı. Konserde havai fişek ve ışık gösterileri de ilgiyle izlendi. Başkan Genç, Dinçer'e Atatürk portreli plaket ile Döşemealtı Halısı hediye etti.