Nar Masa Döşemealtı için çözüm üretiyor

Anasayfa» Haberler» Nar Masa Döşemealtı için çözüm üretiyor
Oluşturulma Tarihi: 8.1.2019

Döşemealtı Belediyesi Nar Masa'ya, 2018 yılında 2 bin 152 başvuru gerçekleştirildi. Nar Masa, kurulduğu 20 Nisan 2017'den bugüne 4 bin 232 talebi sonuca ulaştırdı.

Halkın taleplerinin belediye yönetimine ve ilgili birimlere ulaştırılması ve en kısa sürede çözüme kavuşturulması amacıyla kurulan Nar Masa'ya 2018 yılında talep yağdı. İlçe genelinde tek tek vatandaşlara ulaşan Nar Masa'ya 2018 yılı rakamlarına göre, 2 bin 152 başvuru yapıldı. Başvuruların 1135'i şahsen, 608'i ise çağrı merkezi kanalıyla gerçekleşti.

FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ İLK SIRADA

835 başvuru ile Fen İşleri Müdürlüğü'nün çalışma alanına giren konular ilk sırada yer alırken, bunu 502 başvuru ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve 300 başvuru ile Temizlik İşleri Müdürlüğü takip etti. Konulara göre dağılımda en çok yeni yol açılması ve mevcut yollarda düzenleme talebinde bulunuldu. Diğer konular arasında ağaç budama, yeni park ve çöp konteynırı talepleri yoğun olarak yer aldı.

Döşemealtı Belediyesi'nin 4.5 yılda 600 kilometrenin üzerinde yolu ilçeye kazandırmasına rağmen, hizmet sınırlarının 224 kilometrekareden 701 kilometrekareye ulaşması ve ilçenin hızlı gelişimi nedeniyle yol talepleri ilk sırada yer aldı. Nar Masa, kurulduğu 20 Nisan 2017'den bugüne ise 4 bin 232 talebi değerlendirip, sonuca ulaştırdı.

ÇÖZÜME ODAKLI

Nar Masa bünyesindeki gezici ekip, ev ev dolaşarak vatandaşları dinliyor. Ziyaretler sırasında alınan taleplerin yanı sıra görülen eksikler rapor edilerek ilgili birimlere aktarılıyor. Yaşlı, engelli ve bakıma muhtaç ailelerin evlerine temizlik, eşya ve kıyafet yardımı yapılıyor. Ayrıca toplum sağlığı konusunda çeşitli sağlık kurumlarıyla işbirliği yapılarak ücretsiz bilgilendirme toplantıları düzenleniyor.

SİSTEM NASIL İŞLİYOR

Gelen talepler kayıt altına alınır alınmaz vatandaşa kısa mesaj ile bilgilendirme yapılıyor. Talebi değerlendiren Koordinasyon Merkezi, ilgili müdürlüklerle koordineli çalışarak sorunun çözümünü sağlıyor. Talepte bulunan vatandaşa süreçle ilgili açıklama yapılıyor.