"Nar Masa" hizmete girdi

Anasayfa» Haberler» "Nar Masa" hizmete girdi
Oluşturulma Tarihi: 12.07.2017
Görüntülenme Sayısı: 2802

Döşemealtı Belediyesi'nin "önce insan" anlayışıyla hayata geçirdiği Nar Masa faaliyete geçti. Çağrı merkezi, gezici ekipler ve sosyal medya ekiplerinden oluşan Nar Masa, vatandaşların talep, istek ve önerilerini alarak kısa sürede çözüme kavuşturuyor.

Döşemealtılıların istek ve taleplerinin belediye yönetimine ve ilgili birimlere ulaştırılması ve en kısa sürede çözüme kavuşturulması amacıyla kurulan Nar Masa hizmete girdi. Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç'in insan odaklı vizyon projelerinden biri olan Nar Masa, 25 kişilik bir ekipten oluşuyor.

Özel eğitim aldılar

Nar Masa'da görev yapacak personel, 2 ay boyunca etkili iletişim, diksiyon, beden dili, sosyal medya, belediye mevzuatları gibi konularda eğitim aldı. Vatandaşla belediye arasında köprü görevi gören, sorunlara hızlı çözüm üretmeyi hedefleyen Nar Masa, çağrı merkezi ve gezici ekibin yanı sıra sosyal medya, kültürel etkinlik, iş ve işçi çözüm merkezi, karşılama ve koordinasyon ekiplerinden oluşuyor.

Sorunlara anında çözüm

Gezici ekip, ev ev gezerek vatandaşları dinliyor. Ziyaretler sırasında gelen taleplerin yanı sıra görülen eksikler rapor edilerek suretiyle ilgili birimlere aktarılıyor. Yaşlı, engeli ve bakıma muhtaç ailelerin ihtiyaçları doğrultusunda ev temizliği, eşya ve kıyafet yardımı yapılıyor.

Vatandaşlar Nar Masa'ya, belediyedeki başvuru masası kanalıyla doğrudan, 444 05 07 numaralı çağrı merkezi üzerinden; gezici ekipler veya sosyal medya kanalıyla ulaşabiliyor. Gelen talepler kayıt altına alınır alınmaz vatandaşa kısa mesaj ile bilgilendirme yapılıyor. Gelen talep aynı zamanda Koordinasyon Merkezi'ne iletiliyor. Müdürlüklerle koordineli şekilde çalışan koordinasyon merkezi, taleple ilgili vatandaşa dönerek süreçle ilgili açıklama yapıyor.

“Nar Masa çözüm üretmek için kuruldu”

Döşemealtı'nın önemli tarım ürünlerinden nar meyvesini birime isim olarak seçtiklerini belirten Başkan Turgay Genç, “Döşemealtı hızla büyüyor, gelişiyor bu doğrultuda yerel yönetimlerden beklentiler de artıyor. Nar Masa'yı kurmamızdaki en önemli faktör de bu farklılıkları zamanında tespit edip gereğini yapmak. Bu birimi çok önemsiyorum. Vatandaşla belediye arasında köprü vazifesi görecek, halkın istek, sorun ve düşüncelerini yerinde tespit edip ilgili birimlerimiz aracılığıyla çözüm üretilmesinde önemli görev yapacak. Temel belediyeciliğin yanında sosyal belediyeciliğin de gereğini yapıyoruz” dedi.