ODTÜ’lüler Döşemealtı’nda

Anasayfa» Haberler» ODTÜ’lüler Döşemealtı’nda
Oluşturulma Tarihi: 23.10.2017
Görüntülenme Sayısı: 1876

Dünyanın en saygın üniversiteleri arasında yer alan Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nin Mimarlık Fakültesi Kentsel Tasarım Yüksek Lisans Stüdyosu Öğrencileri, “Çeper Şehirciliği” konulu tasarım araştırmaları yapmak üzere Döşemealtı'na geldi. 19 kişilik ekip 4 gün boyunca ilçede incelemelerde bulundu.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Kentsel Tasarım Yüksek Lisans Stüdyosu öğrencileri, planlama projesi yapmak, bilgi toplamak ve yerinde incelemelerde bulunmak üzere Döşemealtı'na geldi. Öğretim üyeleri Doç. Dr. Olgu Çalışkan ve Doç. Dr. Müge Akkar Ercan ile birlikte ilçeye gelen mimar, şehir plancısı ve peyzaj mimarı 17 yüksek lisans öğrencisi, 4 gün boyunca bölgede incelemelerde bulundu.

Çalışma konusu Döşemealtı

Döşemealtı'ndaki kentleşme, yapılaşma, sosyal donatı alanları, tarihi ve kültürel alanlar, bölgenin coğrafi yapısı hakkında bilgi toplayan ODTÜ'lüler, yaptıkları inceleme ve araştırmalar sonucunda 2 dönem boyunca Döşemealtı ile ilgili projeler hazırlayacak.

Karış karış gezdiler

ODTÜ yüksek lisans öğrencileri, bölgenin coğrafi yapısı ve kültürel zenginliklerini koruyarak modern kentleşme anlamında hazırladıkları projelerin hayata geçirilmesi için çalışmalar yapacak. Termesos Antik Kenti, Güver Uçurumu ve tarihi Evdirhan Kervansarayı'nı gezen öğrenciler, mahallelerde de kültürel ve tarihi yerleri gözlemlediler. Gezi programına Döşemealtı Belediyesi'nin şehir plancısı ve mimarları da eşlik etti.

Döşemealtı-ODTÜ işbirliği

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, “İlçemizin tarihi, doğal ve kültürel zenginliklerini yerinde görmek üzere ilçemizde ağırladığımız ODTÜ Mimarlık Fakültesi Kentsel Tasarım Yüksek Lisans öğrencileri 4 gün boyunca alan çalışmaları yaparak farklı tipolojilerde yerleşim alanları inceledi ve bu incelemeler ışığında bir tasarım çalıştayı hazırladı. Bölgemiz için son derece yararlı geçen bu organizasyona katılan öğretim üyelerimize, öğrencilerimize ve Mimarlık Fakültesi yönetimine teşekkür ederim” dedi.