Ödüllü atık pil toplama kampanyası başladı

Anasayfa»Haberler» Ödüllü atık pil toplama kampanyası başladı
Oluşturulma Tarihi: 2.11.2016

Döşemealtı Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Atık Pil Toplama Kampanyası” başladı. Kampanyada geçen yıl 230 kg pil toplayarak birinci olan Yukarı Karaman Perge Rotary İlköğretim Okulu'na çok amaçlı yazıcı ve fotokopi makinesi hediye edildi.

İlk kez Akvaryumla tanıştılar

Döşemealtı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından "Doğanın Pili Bitmesin" sloganıyla başlatılan ve geçen yıl ilçede bulunan 28 okulun katıldığı kampanya kapsamında yarım ton atık pil toplanmıştı. Bu yılki kampanya 1 Nisan 2017 tarihinde sona erecek ve ilçe genelindeki okullarda oluşturulan atık pil toplama kutularında en fazla pil toplayan okul, sürpriz hediyeler ve kültür gezisi ile ödüllendirilecek. Geçtiğimiz yıl kampanyaya katılan okullardan toplam 218 öğrenci ve 35 öğretmene Antalya Akvaryum gezisi düzenlenmiş ve öğrencilerin hemen hemen tamamı ilk defa akvaryum ile tanışmıştı.

Bu yıl da sürpriz hediyeler var

Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçılar Derneği (TAP) tarafından en çok pil toplayan okula gönderilen hediyeyi okul müdürü Saime Canöztürk'e teslim eden Döşemealtı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Figen Çörekçi, öğrencilerden bu yılki kampanyada daha çok atık pil toplamalarını istedi. Atık piller geri dönüşüme kazandırılırken doğanın da korunduğunu belirten Çörekçi, " Öğrencilerin sosyal sorumluluk bilincini artırmayı hedefliyoruz. Geçen yıl köpekbalığından küçük süs balıklarına kadar bir çok çeşit deniz canlısını ilk kez gören öğrencilerin mutlulukları görülmeye değerdi. Bu yıl 4'üncüsünü düzenleyeceğimiz kampanyaya tüm okullarımızın ve öğrencilerimizin katılımını bekliyoruz” dedi.