Okulu, Elmalı'da rekor kırdı

Anasayfa»Haberler» Okulu, Elmalı'da rekor kırdı
Oluşturulma Tarihi: 11.9.2017

Elmalı Güreşleri'nde finalde Ali Gürbüz'ü yenerek altın kemeri üst üste 5. kez kazanan Döşemealtı Belediyesi'nin güreşçisi Orhan Okulu, bu güreşleri üst üste en çok kez kazanan isim oldu.

665. Tarihi Elmalı Yeşil Yayla Yağlı Pehlivan Güreşleri'ne yine Orhan Okulu damgasını vurdu. 76'sı başpehlivan 1306 sporcunun mücadele verdiği güreşlerin son gününe, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Burdur Valisi Şerif Yılmaz, milletvekilleri, belediye başkanları ile diğer protokol üyeleri de katıldı. Türkiye Yağlı Güreş Federasyonu tarafından yağlı güreşlere olan katkılarından dolayı Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç'e plaket takdim edildi.

Üst üste beşinci kez Altın Kemer

Son gün güreşlerinde sırasıyla Ramazan Bircan, Mustafa Batu ve Recep Kara'yı eleyen Orhan Okulu finalde Ali Gürbüz ile karşılaştı. Yarım saati geçen mücadelede birbirlerine üstünlük sağlamayan güreşçiler altın puanlamada rakibini alt etmeye çalıştı. Orhan Okulu, altın puanla Elmalı'da başpehlivanlığı 5. kez elde etmeyi başardı. İkinci olan Ali Gürbüz ve üçüncüler İsmail Balaban ile Recep Kara'ya ödülleri törenle verildi. Ödül töreninin ardından Orhan Okulu, düzenlenen kortejde protokol üyeleriyle birlikte vatandaşları selamladı.

Elmalı güreşlerine adını yazdırdı

Kumluca, Çardak, Kurtdere ve Elmalı'da ebedi altın kemerin sahibi Orhan Okulu, 665. Tarihi Elmalı Yeşil Yayla Yağlı Pehlivan Güreşleri'ndeki başarısıyla güreş tarihine geçti. Elmalı güreşlerinde yenilmezlik serisini 5' e çıkaran Okulu, gelecek yıl da Elmalı'da başpehlivan olursa ebedi kemeri 2'nci kez kuşanmış olacak. Şu an aktif güreş yapan pehlivanlar arasında Elmalı Altın Kemerini Orhan Okulu'dan başka kimse ebedi olarak kazanamadı. Okulu, Elmalı güreşlerini üst üste 5 kez kazanarak, tarihe adını yazdırdı.