Okulu, Kurtdereli Güreşleri’nde tarih yazdı

Anasayfa»Haberler» Okulu, Kurtdereli Güreşleri’nde tarih yazdı
Oluşturulma Tarihi: 14.8.2017

Kırkgöz Döşemealtı Belediye Gençlik ve Spor Kulübü başpehlivanı Orhan Okulu, Balıkesir Kurtdereli Güreşleri'ni 3 yıl üst üste kazanarak altın kemerin ebedi sahibi oldu.

16 güreşte 10 birincilik

Bu yıl katıldığı 16 organizasyonun 10'unda birincilik, 5'inde ikincilik, birinde de üçüncülük kürsüsüne çıkan Orhan Okulu, geçen hafta Pazar günü Balıkesir'e bağlı Karesi ilçesindeki 37. Geleneksel Kurtdereli Mehmet Pehlivan güreşlerini kazandı. Okulu, üçüncü kez üst üste kazandığı Kurtdereli Güreşleri'nde altın kemerin ebedi sahibi oldu.

Ata sporu yağlı pehlivan güreşlerinin en çok bilinen güreşçilerinden Orhan Okulu, Kurtdereli Güreşleri'yle birlikte ebedi kemer sayısını da 4'e çıkararak ulaşılması güç bir rekora imza attı. Daha önce, Tarihi Elmalı Güreşleri, Kumluca Güreşleri ve Çanakkale Çardak Güreşlerini 3 yıl üst üste kazanan Okulu, Kurtdereli Güreşleri finalinde Ali Gürbüz'ü yenerek altın kemere uzandı.

Şehitleri unutmadı

Antrenörü Kemal Yılmaz nezaretinde sezona hazırlanan Orhan Okulu, Kurtdereli Güreşleri altın kemerini geçen hafta PKK terör örgütü tarafından şehit edilen 15 yaşındaki Eren Bülbül ve tüm şehitlere adadığını söyledi.