Önce iftar sonra tiyatro

Anasayfa»Haberler» Önce iftar sonra tiyatro
Oluşturulma Tarihi: 29.5.2017

Döşemealtı Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Ramazan ayı iftar sofraları Yeniköy ve Yeşilbayır Mahalleleri'nde gerçekleştirildi. Mahalle sakinleri iftarlarını açtıktan sonra DHT'nin ortaoyununu izledi.

Döşemealtı Belediyesi, Ramazan ayı dolayısıyla bu yıl 8 ayrı mahallede kurulacak iftar sofralarıyla 45 bin kişiye ulaşmayı hedefliyor. Döşemealtı'nda Ramazan'ın ilk iki gününde iftar sofraları, Yeniköy Semt Pazarı ve Yeşilbayır Mahallesi'nde kuruldu. Mahalle halkının büyük ilgi gösterdiği iftar sofrasına Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Başkan Yardımcısı Zafer Yörük eşleriyle birlikte katıldı. Belediye meclis üyeleri ve mahalle muhtarlarının da yer aldığı iftar yemeğinin ardından Döşemealtı Belediyesi Halk Tiyatrosu'nun (DHT) sahnelediği ‘İftarlık Komedya' adlı ortaoyununu izlendi. Ayhan Rüzgarlı'nın yazdığı müzikli komedi oyunu izleyenleri gülmekten kırdı geçirdi.

Vatandaşları selamladı

Oyunun sonunda sahnede tiyatro oyuncularını tek tek tebrik eden Başkan Genç, Ramazan ayının ülkemize barış, huzur ve mutluluk getirmesini diledi. Döşemealtı Halk Tiyatrosu'nun 1 yıl önce kurulduğunu dikkat çeken Genç, “Her hafta çeşitli oyunlarla Döşemealtı'nı sanatla buluşturuyorlar. En büyük alkışı onlar hak ediyor” dedi. Başkan Genç, konuşmanın ardından oyuncularla birlikte vatandaşları selamladı.

8 mahallede iftar sofrası ve tiyatro

Döşemealtı Belediyesi, Ramazan süresince her akşam Yeniköy Kapalı Pazar Yeri'nde iftar sofrası kuracak. Mahalle iftar sofraları ise 3 Haziran tarihinde Ilıca, 4 Haziran'da Çıplaklı TOKİ, 10 Haziran'da Dağbeli, 11 Haziran'da Bademağacı, 17 Haziran'da Çığlık, 18 Haziran'da ise Nebiler Kapalı Pazar Yeri'nde olacak. İftar sofraları sonrasında tiyatro gösterisi yapılacak.