Orhan Okulu 4’ncü ebedi altın kemere koşuyor

Anasayfa»Haberler» Orhan Okulu 4’ncü ebedi altın kemere koşuyor
Oluşturulma Tarihi: 10.8.2017

Kırkgöz Döşemealtı Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü güreşçisi Orhan Okulu, Türkiye'nin en büyük 3 yağlı güreş organizasyonundan biri kabul edilen ve bu yıl 37'ncisi gerçekleştirilecek Geleneksel Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşleri'nde altın kemerin ebedi sahibi olmak için ter dökecek.

Kurtdereli Güreşleri'nde son iki yıl üst üste birinci olan Okulu, Antrenör Kemal Yılmaz nezaretinde üçüncü kez zirveye çıkarak altın kemerin ebedi sahibi olmak istiyor. Daha önce Tarihi Elmalı Yağlı Pehlivan Güreşleri, Kumluca Yağlı Güreşleri ve Çanakkale Çardak Yağlı Güreşleri'nde 3'er kez birinci olarak altın kemerin ebedi sahibi olan Orhan Okulu, Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşlerini de kazanarak dördüncü altın kemeri bir daha geri vermemek üzere Antalya'ya kazandırmak istiyor.

Bu yıl 9 kez başpehlivanlık kazandı

Bu yıl katıldığı güreş organizasyonlarında fırtına gibi esen Başpehlivan Okulu, kürsülerden hiç inmedi. Bu sezon katıldığı 15 güreşin 9'unda birinci, 5'inde ikinci ve birinde de üçüncü olan Okulu kırılması güç rekorlara imza atıyor.

Sezonun ilk güreşi olan Döşemealtı Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşlerinde birinci olarak altın kemeri boynuna takan Okulu, ardından Kumluca, Kırklareli Büyük Mandıra, Çanakkale Umurköy, Yalova Fevziye, Yozgat Sorgun, Düzce, Burdur Dirmil ve Samsun Ladik Yağlı Pehlivan Güreşlerinde birincilik kazandı. Muratpaşa Belediyesi, Kırklareli Kavaklı, Samsun Vezirköprü ve Konyaaltı Feslikan Yaylası ile 656'ncı Tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşlerinde ikinci olan Okulu, Balıkesir Gönen Sebepli Hüseyin Pehlivan Yağlı Pehlivan güreşlerinde ise üçüncülük kürsüsüne çıkmıştı.