Orhan Okulu, Elmalı’da tarih yazdı

Anasayfa»Haberler» Orhan Okulu, Elmalı’da tarih yazdı
Oluşturulma Tarihi: 5.9.2016

Döşemealtı Belediyesi'nin güreşçisi Orhan Okulu, 664. Tarihi Elmalı Yeşilyayla Yağlı Güreşleri finalinde Şaban Yılmaz'ı yenerek 4'üncü kez üst üste başpehlivan oldu. Üçüncülük unvanını ise Serhat Balcı ile İsmail Balaban paylaştı.

Elmalı Recep Gürbüz Güreş Sahası'ndaki 664. Tarihi Elmalı Yeşilyayla Yağlı Güreşleri'ne 77'si başpehlivan yaklaşık 1.600 güreşçi katıldı.

Güreşleri izlemek üzere Elmalı'ya gelen Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç'in ilk durağı CHP Elmalı ilçe teşkilatı oldu. CHP elmalı İlçe Başkanı Şakir Aydın tarafından karşılanan Genç, burada CHP Antalya milletvekilleri Devrim Kök, Mustafa Akaydın ile Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve partililerle bir süre sohbet etti. Başkan Genç ardından partililer ve milletvekilleri ile birlikte güreşleri izledi. Genç, küçük orta büyük boyda dereceye giren Gürkan Balcı'ya madalyasını taktı.

Yarı finalde İsmail Balaban'ı yenen Okulu finalde Şaban Yılmaz ile karşılaştı. Yaklaşık iki saat süren mücadelede Okulu, rakibini yenerek başpehlivanlığı kazandı. 664. Tarihi Elmalı Yeşilyayla Yağlı Güreşleri'nde üçüncülüğü ise Serhat Balcı ile İsmail Balaban paylaştı.

Elmalı güreşlerinde üst üste 4'üncü kez birincilik kürsüsüne çıkan Okulu'ya altın kemerini Antalya Valisi Münir Karaloğlu taktı. Kürsüdeki hatıra fotoğrafı çekimine protokol üyelerinin yanısıra Orhan Okulu'nun babası Bekir Okulu ile dedesi Süleyman Hoyrazlı'da davet edildi. Okulu, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin ve diğer protokol üyeleriyle birlikte halkı selamladı. Elmalılılar, konvoydakilere sevgi gösterisinde bulundu.