Orhan Okulu rekora koşuyor

Anasayfa» Haberler» Orhan Okulu rekora koşuyor
Oluşturulma Tarihi: 6.9.2018

Tarihin en eski yağlı güreş organizasyonu için hazırlıklarını tamamlayan Döşemealtı Belediyesi güreşçisi Orhan Okulu, 6'ncı kez altın kemeri elde etmek istiyor.

Elmalı'da düzenlenecek 666. Tarihi Yağlı Pehlivan Güreşleri, bu yıl yeni bir rekora gebe. Kırkgöz Döşemealtı Belediye Spor Kulübü'nün başpehlivanı Orhan Okulu, son 5 yıldır kazandığı birinciliği bir kez daha elde ederek, altın kemerin ikinci kez ebedi sahibi olmayı hedefliyor. 3 yıl üst üste birinci gelen pehlivana ebedi olarak verilen altın kemer, tarihinde ilk defa iki kez üst üste verilmiş olacak.

7-8-9 Eylül tarihlerinde Elmalı Yeşilyayla'da yapılacak olan güreşler için son hazırlıklarını tamamlayan 2018 Türkiye Cumhuriyeti Başpehlivanı Orhan Okulu, bu sezon Kırkpınar dahil katıldığı güreş organizasyonlarında 12 birincilik, 5 ikincilik ve 10 üçüncülük alarak 27 kez kürsüye çıkmayı başardı. Son Kırkpınar'ın fatihi Okulu, performansıyla olduğu kadar mütevazi kişiliği ile de güreşseverlerin takdirini kazanıyor.

Bu yıl başarılı bir sezon geçirdiklerini söyleyen Okulu, “Hocamız Kemal Yılmaz, takım arkadaşlarım başpehlivanlar Hüseyin Gümüşalan, İsmail Koç ve Ali Altun ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kırkpınar'da altın kemeri kazanarak en büyük hedefimize ulaşmıştık. Şimdi ise Elmalı güreşlerini 6'nci kez kazanarak ikinci ebedi kemeri kuşanmayı hedefliyorum. Bana sonsuz destek veren Belediye Başkanım Turgay Genç'e, Döşemealtı halkına çok teşekkür ederim. İnşallah ilçemize ikinci büyük altın kemer coşkusunu yaşatacağım” dedi.

Orhan Okulu'nun örnek bir sporcu olduğunu ifade eden Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, “Çalışkanlığı, azmi ve başarılarıyla gurur duyduğumuz Orhan Okulu, hafta sonu Elmalı'da yapılacak güreşlerde yeni bir rekor deneyecek. Tüm güreşçilerime inanıyor ve destekliyorum. Başta kendi kulübümüz güreşçileri olmak üzere Elmalı'da tüm sporculara başarılar diliyorum” diye konuştu.