Park ve yeşil alanlarda bahar hazırlığı

Anasayfa»Haberler» Park ve yeşil alanlarda bahar hazırlığı
Oluşturulma Tarihi: 3.4.2017

Döşemealtı Belediyesi ilçe genelinde bulunan çocuk parklarında bakım onarım ve yenileme çalışması başlattı. Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekipler bir yandan yeni parkların yapımını sürdürürken bir yandan da mevcut parkları yenileyerek mevsime hazırlıyor.

Döşemealtı Belediyesi, vatandaşlardan gelen talepler ve yapılan incelemeler sonucu ilçenin 32 mahallesinde bulunan 80 çocuk parkında bakım ve yenileme çalışmalarına başlattı. Park ve yeşil alanlarda sürdürülen sezonluk bakım, onarım ve yenileme çalışmaları ile eskiyen oyun grupları yenileriyle değiştiriliyor. Çocukların zarar görmemesi için de zemine kauçuk döşeniyor.

Diğer yandan çocukların ve ailelerinin parkları daha verimli kullanabilmeleri için çimlerin biçilmesi ağaçların budaması işlemleri yapılırken sağlam olan oyun grupları temizleniyor. Yine vatandaşların istekleri doğrultusunda park ve bahçelere bank, kameriye ve çöp kovaları yerleştirilip eskilerinin bakım onarım ve boyamaları yapılıyor. Belediyenin kendi tesislerinde üretilen bank ve kameriyeler vatandaşların beğenisini kazanıyor.