Personele hizmet içi eğitim

Anasayfa» Haberler» Personele hizmet içi eğitim
Oluşturulma Tarihi: 25.4.2018

Döşemealtı Belediyesi'nin vatandaşlara daha iyi hizmet amacıyla düzenlediği hizmet içi eğitimler sürüyor. Son yapılan seminerlerle 180 personel, Temel İş Sağlığı ve Güvenliği, Çalışanların Sorumlulukları Ve Hakları, Tehlikeli Maddeler, İlk Yardım ve Yanıklar konularında eğitim aldı.

Döşemealtı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde çalışan araç kademe, akaryakıt ve pompacı, makine ikmal, asfalt ve depo çalışanlarına; Park Bahçeler Müdürlüğü'nde görevli boyacı, demirci ilaçlama ve havuz suyu operatörlerine; Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde çalışan depocu, demirci ve konteyner temizliği yapan personele yönelik hizmet içi eğitim semineri düzenlendi.

6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği kanunu gereğince B Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Nuri Avcı, personele kişisel koruyucular, donanımlar ve acil eylem planı ile yangın eğitimi verdi. Temel İş Sağlığı ve Güvenliği ile çalışanların hakları ve sorumlulukları, kanun hakkında eğitim ve yönetmeliklerle ilgili bilgiler aktarıldı.

Tehlikeli madde danışmanı Yasin Akil tehlikeli maddeler, personelin görev ve sorumlulukları hakkında eğitim verirken, Dr. Mehmet Ali Kaya ise ilk yardım ve biyolojik risk etmenleri konularında bilgiler verdi. Çalışmalar sırasında yaşanacak olası riskli durumlarda teorik bilgiler veren Dr. Kaya, ilk yardım yapılabilecek durumlar ve yanıkları anlattı.