TEKZİP / DUYURU

Anasayfa»Haberler» TEKZİP / DUYURU
Oluşturulma Tarihi: 1.1.2017

30 Aralık 2016 tarihli Turkuvaz Medya Sabah Gazetesi'ne bağlı çeşitli mecralarda (Sabah'la Günaydın eki, www.sabah.com.tr vs.) yayımlanan, ‘Zihniyete Bak!' başlıklı haberde; Döşemealtı Belediyesi ve belediyeye bağlı Döşemealtı Belediyesi Halk Tiyatrosu (DHT) hakkında asılsız bir haber yayımlanmıştır.

Söz konusu habere kendisini tiyatro oyuncusu olarak tanıtan Volkan Alabaz isimli şahıs, DHT bünyesinde oyuncu olarak görev yaptığını; 12 Aralık 2016 tarihinde gittiği Antalyaspor-Fenerbahçe maçında, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel ile fotoğraf çektirip sosyal medya da paylaşması üzerine “Ak Partili birisiyle nasıl fotoğraf çektirirsin” denilerek işine son verildiği bildirilmektedir.

Adı geçen şahıs ile DHT arasında sözleşmeli veya kadrolu herhangi bir iş ilişkisi bulunmamaktadır. Volkan Alabaz isimli bir şahıs bir kez DHT'nin sergilediği oyunu izlemiş, oyunun ardından DHT'li oyunculara kendisini tiyatrocu olarak tanıtıp iş istemiştir. DHT'li oyuncular ise halen kadronun yeterli olduğunu, yeni bir oyuncuya ihtiyaç olmadığı yanıtını vermişlerdir. Volkan Alabaz ile DHT arasındaki ilişki sadece bundan ibarettir.

Dolayısıyla Volkan Alabaz'ın işten atılması, üstelik buna bir “Ak Partili ile fotoğraf çektirmiş olmasının” gerekçe gösterilmesi ancak hayal ürünüdür.

Haberi yapan Ömer Karahan adlı muhabir, sadece Volkan Alabaz'ın iddialarına yer vererek haber yapmış, Döşemealtı Belediyesi'ni veya DHT'yi arayıp şahsın bir iş akdinin bulunup bulunmadığını, iddia edildiği gibi bir nedenle işine son verilip verilmediğini sorma gereği duymamıştır.

Haberde ayrıca, Volkan Alabaz'ın ağzından verilen “Ne ateistim, ne solcuyum ne de uyuşturucu kullanıyorum. Düzgün bir hayatım var. Galiba solcu düşünceye sahip değilim diye kovuldum” cümleleri ile Belediye yönetimimize “çamur at izi kalsın” mantığıyla kasıtlı olarak hakaret edilmektedir. Döşemealtı Belediyesi ile “ateistlik, solculuk veya uyuşturucu kullanımı” arasında bir bağ kurulmak istenmesi gazetecilik ilkeleriyle bağdaşmaz.

Bu doğrultuda kamuoyunu kasıtlı olarak yanlış yönlendirme amaçlı yayın yapan Sabah Gazetesi yönetimi ve haberi yapan Ömer Karahan ile bu yalanların kaynağı olan Volkan Alabaz adlı şahıs hakkında hukuki süreç başlatılmıştır.

Vatandaşlarımızın bu tür asılsız haberlere itibar etmemesi önemle duyurulur.

DÖŞEMEALTI BELEDİYESİ