Üreten belediye Döşemealtı

Anasayfa»Haberler» Üreten belediye Döşemealtı
Oluşturulma Tarihi: 18.1.2017

Döşemealtı Belediyesi'nin bu dönem hayata geçirdiği parke ve bordür taşı fabrikası ile demir ve ahşap atölyeleri, iş verimini iki kat artırdı. Kameriyeden piknik masasına, banklardan idari bina mobilyalarına kadar birçok başlıkta üretim yapabilen Döşemealtı Belediyesi, maliyetleri yaklaşık yüzde 80 azaltmayı başardı.

Atölyeler tek çatı altında

Döşemealtı Belediyesi Parke Tesisleri içinde bulunan demir ve ahşap atölyeleri, yılda ortalama 600 masa, 300 bank ve 20 kameriye üretebiliyor. Yüzde 80'e varan oranlarda tasarruf sağlayan tesislerde ayrıca, belediyenin idari binaları için mobilya üretiminin yanı sıra okul, cami, sağlık ocakları ve parklar gibi tüm kamusal alanlarda bulunan kent mobilyalarının tamir bakım ve onarımı yapılıyor.

Kent mobilyalarından ahşap palete

İhtiyaç duyulan kent mobilyaları dışarıdan satın almak yerine kendi ahşap ve metal atölyelerinde üretim yapan Döşemealtı Belediyesi, yakında kurulacak olan Nar Masa birimi içinde birbirinden güzel mobilyalar üretiyor. Parke ve bordür taşlarının paletleri de yine ahşap atölyesinden çıkıyor.

Döşemealtı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Sevgi Türkay, atölyelerde yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Belediyenin ahşap atölyesinde 2, kameriye ve bank yapımında 4 personel olmak üzere toplam 6 kişi istihdam ediliyor.