Vali Karaloğlu: Döşemealtı Antalya'nın yeni parlayan yıldızı

Anasayfa»Haberler» Vali Karaloğlu: Döşemealtı Antalya'nın yeni parlayan yıldızı
Oluşturulma Tarihi: 12.1.2017

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Döşemealtı'nı ziyaret ederek bölgedeki yatırımları inceledi. Tarihi Evdirhan Kervansarayı ile yapımı devam eden 2 bin kişilik merkez Müze Cami'ne hayran kaldığını dile getiren Vali Karaloğlu, “Döşemealtı, Antalya'nın yeni parlayan yıldızı. O gözle bakıyoruz” diye konuştu.

Kaymakam Baygül'den brifing

Döşemealtı ziyaretine Hükümet Konağı ile başlayan Münir Karaloğlu'nu İlçe Kaymakamı Mehmet Baygül, Belediye Başkanı Turgay Genç ve ilçe protokolü karşıladı. Kaymakam Baygül, mahalle muhtarları ve esnafların da katıldığı toplantıda Vali Karaloğlu'na ilçenin tarihi ve yatırımlarıyla ilgili brifing verdi. İlçe ziyaretlerine Vali Yardımcısı Mustafa Özkaynak ve kurum amirleri de katıldı.

Vali Karaloğlu, Döşemealtı Belediyesi'nde

Brifingin ardından Döşemealtı Belediyesi'ni ziyaret eden Antalya Valisi Münir Karaloğlu'nu, Başkan Turgay Genç, Başkan Yardımcıları Naci Alın, Zafer Yörük, meclis üyeleri, belediye birim müdürleri ve personel, bina girişinde çiçeklerle karşıladı. İnşaatı son aşamaya gelen Kent Meydanı'nı inceleyip bilgi alan Karaloğlu, daha sonra fuaye salonunda hazırlanan projeleri inceledi. Vali Karaloğlu, örnek projelere destek sözü verdi.

Gerekli desteği vermeye hazırız

Projeleri harita üzerinde de inceleyen Vali Karaloğlu, Evdirhan'ın restorasyon projesiyle ilgili her türlü kolaylığın ve desteğin sağlanması talimatını verdi. Karaloğlu, belediye ziyaretinin ardından Antalya'nın içme su kaynağı Kırkgöz Gölü'ne gitti. Vali Karaloğlu, Belediye Başkanı Turgay Genç'in Kırkgöz Gölü Yaşam Vadisi projesini yerinde dinleyip Döşemealtı'nın tarihi değerlerinden Kırkgözhan'ı gezdi. Vali Karaloğlu, “İlçeyi kalkındıracak ve çok büyük bir cazibe merkezi haline getirecek projeye Kırkgözhan da dahil edilmeli. Bunun için gerekli desteği vermeye hazırız” dedi.

Müze Cami'ye tam not

Kırkgözhan'ın ardından Valilik tarafından Yeşilbayır Mahallesinde yaptırılan Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezi'ni gezen Karaloğlu, oradan Müze Cami'ye geçti. Cami inşaatını yerinde inceleyen ve Diyanet Vakfı'ndan destek alınmasını isteyen Vali Münir Karaloğlu'nun Döşemealtı'ndaki son durağı restorasyon aşamasına gelen Evdirhan Kervansarayı oldu. Burada incelemelerde bulunan ve yetkililerden bilgi alan Karaloğlu, kervansarayın bir an önce turizme kazandırılması gerektiğini söyledi.