Vecihi Hürkuş ayakta alkışlandı

Anasayfa» Haberler» Vecihi Hürkuş ayakta alkışlandı
Oluşturulma Tarihi: 23.10.2018

İlk Türk uçağı Vecihi K-6'yı yapan, Cumhuriyet tarihinin ilk pilotlarından Vecihi Hürkuş'un yaşam öyküsünü konu alan tek kişilik tiyatro gösterisi Döşemealtı'nda izleyiciyle buluştu.

Döşemealtı Belediyesi Yeşilpark Kültür Merkezinde ilk kez sahnelenen “Bir Tayyareci Vecihi Hürkuş” isimli oyun büyük ilgi gördü. Milli kahraman Vecihi Hürkuş karakterine hayat veren Murat Demirbaş izleyenleri kimi zaman hüzünlendirdi, kimi zaman güldürdü. Tutkulu bir havacılık sevdasının konu edildiği tek perdelik oyun dakikalarca ayakta alkışlandı.

Döşemealtı Halk Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Müfit Kayacan, gösteri sonunda Murat Demirbaş'a çiçek vererek Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç adına teşekkür etti.