Yangın büyümeden söndürüldü

Anasayfa» Haberler» Yangın büyümeden söndürüldü
Oluşturulma Tarihi: 19.12.2016

Ahırtaş Mahallesinde ormanlık alanda çıkan yangına Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin belediye personeli de müdahale etti. İki farklı noktada başlayan yangın büyümeden söndürüldü.

Ahırtaş Mahallesi Karaağaçlı Dikmen Tepesi'nde yaklaşık 10 dönüm, Gökseki'de ise yaklaşık 20 dönüm ormanlık alanın hasar gördüğü yangına kazma, kürek ve tırmıklarla müdahale eden Döşemealtı Belediyesi ekipleri rüzgarla birlikte büyüme riski olan yangını kontrol altına almayı başardı.

İş makineleri ve personel gönderildi

Bölgenin sık ağaçlık ve dağlık olması nedeniyle araçların girememesi üzerine insan gücüyle müdahale edilen yangın, yaklaşık 3 saatte kontrol altına alındı. Döşemealtı Belediyesi'ne ait 1 arazöz, 1 iş makinesi ve 3 kamyonetin hazır beklediği yangın bölgesine yaya olarak giden 12 personel, kazma, kürek ve tırmıkla yangına müdahale etti. Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, ilk belirlemelere göre yangının doğal nedenlerden çıkmış olabileceği ihtimalini üzerinde duruyor.