Yaz kurslarına büyük ilgi

Anasayfa»Haberler» Yaz kurslarına büyük ilgi
Oluşturulma Tarihi: 8.8.2017

Döşemealtı Kaymakamlığı, Döşemealtı Belediyesi, İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Kırkgöz Döşemealtı Belediyesi Gençlik Spor Kulübü'nün birlikte düzenlediği yaz kursları büyük katılımla devam ediyor.

24 branşta 2 bin 600 kişi

Bu yıl tam 2 bin 600 kişinin başvuru yaptığı 24 branş arasında futbol, basketbol, voleybol, hentbol, bisiklet, badminton, masa tenisi, güreş, halter, tekvando, judo, muay thai, tiyatro, bilgisayar, halk oyunları, model uçak, yabancı dil, işaret dili, Türkçe, satranç, resim, gitar, bağlama ve keman bulunuyor. Eğitimlere katılan 7-14 yaş arası çocuk ve gençler uzman eğitmenler gözetiminde çalışmalarını sürdürüyor.

Geleceğin tiyatrocuları yetişiyor

Geçen yıl kurulan ilçenin ilk tiyatrosu Döşemealtı Belediyesi Halk Tiyatrosu (DHT) da yaz kursları kapsamında tiyatro eğitimi veriyor. Tiyatro kursuna yoğun ilgi gösteren gençleri, usta oyuncular Yaşar Aydınlıoğlu, Hüseyin Yirik, Tuğçe Akal ve Kutsal Kaynak yetiştiriyor. Kişisel gelişimlerine katkı sağlamak ve hatta geleceğin tiyatrocuları olmak için kurslara katılan 6-15 yaş arası 40 kişi; drama, ses ve nefes egzersizi gibi eğitimler alıyor.