Yeni eğitim yılı öncesi okullara bakım

Anasayfa» Haberler» Yeni eğitim yılı öncesi okullara bakım
Oluşturulma Tarihi: 13.9.2018

Binlerce öğrenci ve öğretmen yeni eğitim-öğretim yılına hazırlanırken, Döşemealtı Belediyesi talepler doğrultusunda okullarda bakım, onarım ve çevre düzenlemelerini yoğunlaştırdı.

Döşemealtı Belediyesi, 2018-2019 eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala ilçede bulunan okul bahçelerinde tamir, bakım, onarım ve kilitli parke taşı döşeme işlemlerini sürdürüyor. 17 Eylül Pazartesi günü başlayacak yeni dönem öncesinde Döşemealtı Belediyesi ekipleri, ilçedeki okulların çevresini güzelleştiriyor.

Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler okul bahçelerinde kilitli parke taşı döşeme ve tamirat işlemlerini sürdürürken, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri peyzaj ve çevre düzenlemesi ile kent mobilyalarında yenileme, tamir-bakım işlemlerini yapıyor.

Geçtiğimiz ay Bahçeyaka Mahallesi'nde bulunan Ayşe-Mehmet Ali Acar Ortaokulu ile Nebiler Mahallesi'ndeki Osman Ali Cingöz Ortaokulu'nun bahçeleri, Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Döşemealtı Belediyesi'nin kendi tesislerinde ürettiği parke taşlarıyla kaplandı.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ise eksiklikleri tespit edilen okul bahçelerinde son çalışmalarını yapıyor. Pazartesi gününe yetiştirilecek olan çalışmalarda 13 ilk ve orta dereceli okul ile 6 lisenin bahçesinde bulunan kent mobilyaları tamir edilip boyanıyor. Bu okulların bahçelerinde çim biçme, budama ve ağaç bakımları titizlikle yapılıyor.