Yeni Rektör Başkan Genç’i ziyaret etti

Anasayfa»Haberler» Yeni Rektör Başkan Genç’i ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: 29.12.2016

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Uluslararası Antalya Üniversitesi'nin yeni Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek'i makamında ağırladı.

İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Uluslararası Antalya Üniversitesi'ne Rektör olarak atandı. Göreve başlamasıyla birlikte ilk resmi ziyaretini Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç'e yapan Yüksek, işbirliği önerisinde bulundu.

Önceliğimiz eğitim

Başkan Genç, üniversitelerin bilim yuvaları olduğunu hatırlatarak, “Kültürel ve ekonomik kalkınma ortak projeleri hayata geçirmekle mümkün olabilir. Biz Döşemealtı Belediyesi olarak eğitim kalitesinin arttırılması, gençlerin bilimin ışığında geleceğe hazırlanması noktasında her türlü desteğe ve işbirliğine açığız. Ayrıca ilçemiz, Uluslararası Antalya Üniversitesi'nin dışında Akdeniz Üniversitesi'ne bağlı bir yüksekokul ile Türkiye'nin en saygın eğitim kurumlarının bulunduğu bir bölgedir” dedi.

Mimar adaylarıyla buluşma

Rektör Yüksek, 5 fakülteden oluşan Uluslararası Antalya Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencilerine rol model olması için Belediye Başkanı Genç'in ayda bir defa sohbet ve seminerlere katılarak deneyimlerini öğrencilerle paylaşmasını istedi. Rektör Yüksek ayrıca iletişim, çocuk yetiştirme gibi belli branşlarda Döşemealtı Belediyesi ile ortak seminerler düzenleyebileceklerini bildirip, üniversite içinde oluşturmayı planladıkları hobi bahçesi için de destek istedi. Ziyaretin sonunda Belediye Başkanı Turgay Genç ve Belediye Başkan Yardımcısı Naci Alın, Rektör Yüksek'e Döşemealtı halısı hediye etti.