Yeniköy mezarlık yolu yapılıyor

Anasayfa»Haberler» Yeniköy mezarlık yolu yapılıyor
Oluşturulma Tarihi: 7.2.2017

Döşemealtı Belediyesi, ilçede yol yapımı ve kaldırım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Fen İşleri ekipleri, Şehit Mustafa Gürcan Caddesi'nin devamı olan Bahçeyaka Mahallesi-Çığlık Yolu-Yeniköy Mezarlığı'na kadar olan alanda 30'luk yol yapım çalışmasına başladı.

Yayalar için kaldırım

İmar planlarında bulunan ve Yeniköy Mezarlığı'na kadar olan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki yol için dolgu çalışmalarını sürdüren ekipler, serme ve sıkıştırma işleminin ardından stabilizesini tamamlayıp asfalt dökecek. Yeni yolla birlikte yayalar için için 2.5 metre genişliğinde kaldırım yapılıyor.

Eski köprü sil baştan

Döşemealtı Belediye Başkan Yardımcısı Naci Alın, mezarlık yolunun dolgu işlemlerini yerinde inceledi. Alın, “İlçemizde yaşayan vatandaşlarımız için büyük sorun olan bu yolun yapımına başladık. Mezarlık ziyaretinde bulunmak isteyen vatandaşlar yaya yolu olmadığı için bölgeye ulaşmakta güçlük çekiyordu. Öncelikle yolu genişletmeye başladık. Yayaların ulaşımı için kaldırım düzenlemesi yapıyoruz. Diğer taraftan bugün artık ihtiyaca cevap veremeyen köprüyü de yenileyerek 6 metre genişliğe çıkartıyoruz” dedi.

Diğer yandan sel baskınlarının önüne geçilebilmesi amacıyla aynı bölgede bulunan düden, Belediye Fen işleri ekipleri tarafından temizleniyor.