YÖREX’in yıldızı Döşemealtı

Anasayfa»Haberler» YÖREX’in yıldızı Döşemealtı
Oluşturulma Tarihi: 31.10.2016

‘Sizin Oraların Nesi Meşhur' sloganıyla bu yıl 7'inci kez açılan YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı'na, Döşemealtı Halısı ve narıyla katılan Döşemealtı Belediyesi'nin standı ziyaretçi akınına uğradı. Stantta bu yıl 500 kg taze sıkılmış nar suyu ile 2 ton dalından yeni koparılmış nar hediye edildi.

Siyasilerden, sanatçılara, iş adamlarından bürokratlara kadar onbinlerce ziyaretçiyi ağırlayan Döşemealtı Belediyesi standı, görselliğiyle olduğu kadar aktiviteleriyle de fark yarattı. Bölgenin yöresel değerleri olan Döşemealtı Halısı ve narının tanıtıldığı stantta, ilçenin sosyal, ekonomik ve kültürel değerleri hakkında bilgi verildi. Standa gelen ziyaretçilere yeni mahsul nar suyu ikram edildi. Diğer taraftan Döşemealtı Halısı'nın dokunduğu el tezgahı ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekti. YÖREX'i gezen binlerce kişi, dünyaca ünlü Döşemealtı halısının dokunma tekniğini izleme fırsatı buldu. Döşemealtı Belediyesi, ilçeden fuara katılım için ücretsiz servis kaldırıldı.

Açılışıyla birlikte ziyaretçi akınına uğrayan Döşemealtı Belediyesi standını Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İsmail Yücel, Antalya Milletvekilleri, Vali Münir Karaloğlu, Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül, CHP Antalya Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Budur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Sanatçılar Safiye Soyman ve Faik Öztürk ile on binlerce vatandaş gezdi.

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, ziyaretçilere aşure ikramı yaptı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda ise yaklaşık 500 kişiye Türk bayrağı dağıtıldı. Döşemealtı standını ziyaret edenlere bu yıl 500 kg taze sıkılmış nar suyu ve yaklaşık 2 ton yeni toplanmış nar hediye edildi. Döşemealtı halısını mercek altına alan iş adamlarına, ters düğüm yöntemiyle dokunan ve kullanıldıkça değer kazanan halı ile ilgili bilgiler verildi.

YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı'na her yıl katıldıklarını belirten Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, “Binlerce yıldır devam eden geleneklerimizi, on binlerce yıllık tarihimizi tanıtmaya özen gösteriyoruz. Amacımız yöresel değerlerimiz başta olmak üzere tüm niteliklerimizi her platformda tanıtmak. Böylesine güzel bir organizasyonu 7 yıldır sürdüren başta Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.